A tavaly nyáron mozikba került Indiana Jones és a sors tárcsája csúnyán elhasalt a kritikusok körében, James Mangold rendezése ugyanakkor hatalmas anyagi bukásnak is bizonyult.

Tegnap a Disney vezetője, Bob Iger csatát nyert a Nelson Pelts vezette csoport ellen a Disney igazgatótanácsának irányításáért. Az egyik téma pedig épp a cégnek elég gyengén teljesített 100. évfordulója volt, amely során megdöbbentően sok bukást könyvelhettek el, és amelyek között volt a Marvelek és a Kísértetkastély is.

A legfrissebb becslések szerint ráadásul az ötödik Indiana Jones 130 millió dolláros veszteséget könyvelhet el. A stúdiónak 387 millió dollárjába került a projekt, amely az amerikai mozikban 174, világszerte pedig 383 millió dolláros bevételt hozott.

Bár Mangold rendezésének még lesz lehetősége “szépíteni” a digitális megjelenés után, a kilátások azonban így sem fényesek, ennél lehangolóbb lezárást pedig aligha lehetett volna elképzelni egy ilyen legendás franchise-nak.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája jelenleg a Disney+ műsorkínálatában érhető el.

akció | kaland

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»