Mindössze egy három nap van hátra a Trónok harca befejező évadáig. Ki gondolná, hogy már közel kilenc éve rajtolt el a széria, amely az elmúlt évek egyik legnézettebb sorozatává nőtte ki magát.

A Tónok harca a közel elmúlt évtizedben elképesztő számokat produkált, íme összeszedtünk néhányat:

A sorozat utolsó évada közel 432 perces játékidőt tesz ki. Közel 10 országban forgatták mindeddig. Az első évad 9,2 milliós, míg legutóbbi, hetedik évad már 32,8 milliós nézettséget produkált.  A cselekmény igencsak bővelkedett a véres jelenetekben, amelyekhez csaknem 4000 gallon művért használtak fel.

A pusztító sárkányok száma eddig összesen 2 darab. Az ellenség oldalára tragikus módon átállított sárkányok száma pedig 1. A közelgő és a már megvívott csatajelenetek fegyverzetéhez 1,5 tonna fémet használtak fel.

A meghitt éjszakák során a történet során 20907 darab gyertyát égettek el. A sminkesek pedig 24421 font szilikont használtak fel a levágott végtagok és sebek rekonstruálásához.

A nyolc évad során a nézők közel 3000 pirotechnikai látványnak lehettek a szemtanúi. A közelgő télhez pedig 52000 zacskó papírt használtak fel a műhóhoz.

A sorozat a 132 Emmy jelölésből 47 darabot haza is vihetett haza. De talán ami a legérdekesebb, hogy Tyrion Lannister a becslések szerint az élete során alighanem 1000 ládányi bort fogyasztott el.

A rajongóknak már nem kell sokat várniuk, hiszen a nyolcadik évad április 15-én érkezik a képernyőkre.