A Movie 43-at a legtöbbeknek valószínűleg nem kell bemutatni. A vígjátéknak titulált produkció ugyanis valóban hű maradt az elmúlt évek során az alcímhez, legalábbis abban a tekintetben, hogy a megjelenés nem kis port kavart az elmúlt évek során.

A Dumb és Dumber készítői, Elizabeth Banks és Steven Brill ugyanis egy olyan filmet tettek le az asztalra, amelyet valahogy csak igazán keveseknek vett be a gyomra, a kritikusok szerint a Movie 43 egyszerűen a legrosszabb film, amit valaha gyártottak, hiába kaptak benne szerepet olyan nevek, mint  Hugh Jackman, Emma Stone, Kate Winslet, Gerard Butler, Uma Thurman, Halle Berry, Chris Pratt vagy épp Chloë Grace Moretz.

“Kritikusként közel 4000 filmet láttam a karrierem során, de nem tudok egyet sem megnevezni, ami rosszabb lett volna a Movie 43-nál” - írta Elizabeth Weitzman New York Daily News-tól.

“Ez egy teljes zavarodottságban élő ember munkája lehet csak, aki egy olyan iparágban mozog, amelyet egyáltalán nem ért már” - olvasható a The Daily Telegraph kritikusától, Robbie Collintól.

“A Movie 43 a szörnyűségek Aranypolgára” - jegyzi meglehetősen tömören Richard Roeper, a Chicago Sun-Times, aki egyszerűen “agresszíven ízléstelennek” titulálta a filmet.

Gregg Katzman, az IGN-től annak idején 1/10-re értékelte a filmet, különösen hangsúlyozva, hogy egy ilyen szereplőgárda egyszerűen el lett pocsékolva a projektre.

“Elképesztő pazarlás, amelyet mintha a rendezők és az írók a pokol konyhájában főztek volna ki” - írta a Vue Weekly-től Brian Gibson.

Hogy mit gondoltak itthon a nézők a Movie 43-ról? Íme néhány hazai vélemény:

1. “Ha röviden próbálnám jellemezni, akkor leginkább úgy tudnám körülírni, mintha egy csapat tízéves hülyegyerek írta és rendezte volna. Semmi köze sem a vígjátékhoz, sem a paródiához, de még úgy mindent egybevéve a filmhez sem. Tény, hogy a paródia nem egyszerű műfaj, még ha annak is látszik, de ez akkor is minősíthetetlen és pusztítóan fájdalmas.”

2. “Nehéz szavakat találni erre a filmre, a címe tökéletesen tükrözi az egész filmet, mert az egész botrányos; ez a legjobb szó rá. A színészi felhozatal nem semmi, és azért voltak részek, amik viccesek voltak és tetszettek is, de volt, amit inkább le se kellett volna forgatniuk.”

3. “Kritikán aluli, de azért mégis. Hugh Jackman az első jelenetben az állán a herékkel.... az tényleg nagyon vicces, viszont ez nekem nem film. 5-10 perces rövidfilmek összepakolva, nekem az nem film. Lehet egyesével megnézném és jót röhögnék rajta, de ha filmet várok akkor az 1 hosszú kerek történet legyen.”