64 Álomnagyi  (2019)

Csütörtöktől már a magyarországi mozikban is látható Gabriel Laferrière vígjátéka, az Álomnagyi. A bemutató kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnod, mielőtt jegyet váltasz.

A hét féltestvérből álló szedett-vedett társaság, két évig boldogan élnek együtt tágas lakásukban, de a nyári vakáció idejére, ki kell költözniük otthonukból. Különböző szülőkhöz kerülnek. A legfiatalabb, a kis Gulliver a tengerparton élő nagymamájához. A különc Aurore azonban nem éppen átlagos nagyi, ahelyett, hogy vigyázna unokájára, szívesebben bulizik. Ezért aztán a fiú féltestvérei elhatározzák, hogy Gulliver megmentésére indulnak, és kezdetét veszi egy újfajta családi forradalom. Aurore nagyi már teljesen meg volt róla győződve, akadályok nélkül élvezheti az élet örömeit, amikor megjelenik ajtajában ez a hét nem mindennapi gyerek, hogy rendet teremtsen…

A vígjátékot Gabriel Laferrière rendezte (Neuilly sa mère!, C'est quoi cette famille?!), míg a főbb szerepeket Julie Depardieu, Julie Gayet, Lucien Jean-Baptiste, Thierry Neuvic, Claudia Tagbo, Philippe Katerine és Chantal Ladesou alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről:

  • Gabriel Julien-Laferriére olyan kiemelkedő francia direktorok mellett dolgozott rendezőasszisztensként, mint Léos Carax, Claire Denis, Chantal Akerman, Nicole Garcia és Elia Suleiman.
  • Az Álomnagyiban alakítja a 71 éves Chantal Ladesou pályafutása első főszerepét
  • Az Álomnagyi Gabriel Laferrière egészestés vígjátéka.
  • A film első része hatalmas sikert aratott Franciaországban. A vígjátékra 800 ezer néző váltott jegyet.
  • Az Álomnagyi a 2016-os C'est quoi cette famille?! folytatása. Mindkét filmet Gabriel Laferrière rendezte.
  • Az Álomnagyit a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál "Junior Screen" szekciójában is bemutatták.

Hazai premierdátum: 2019.10.17.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: