Csütörtöktől már a hazai mozikban is látható a Thurop Van Orman rendezésében bemutatott Angry Birds 2 - A film. A népszerű videojátékon alapuló film első része 2016-ban meghódította a világot, és több mint 350 milliós összbevételt produkált, és az előzetes becslések alapján erre az összegre egy jókora lapáttal rátehet a folytatás! 

A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Szerencsére nekik az áll jól, ha dühösek… A Madár-szigeten fészkelő társaság a világ legismertebb sztárcsapata: naponta két és félmilliárdan játszanak velük. A filmváltozat első része hatalmas sikert aratott, világszerte több mint 350 millió dolláros jegybevételt csipegetett össze.

 A produkciót Peter Ackerman és Jason Sudeikis forgatókönyve alapján Thurop Van Orman rendezte (Nyomi szerencsétlen utazásai, Angry Birds 2 - A film), míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven Peter Dinklage, Jason Sudeikis, Danny McBride, Josh Gad, Bill Hader, Sterling K. Brown és Rachel Bloom kölcsönzik.

Íme 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az Angry Birds 2 - A film a Sony Animation 19. egészestés animációs mozifilmje.
  • Az első résszel ellentétben a folytatást már teljes egészében a Sony Pictures Animation gyártja.
  • 2017 nyarán a film látványtervezője, Pete Oswald elmondta, hogy az Angry Birds 2 az első résszel szemben inkább egy kalandfilm lesz, melyben számos új karaktert és helyszínt ismerhetnek majd meg a nézők.
  • A folytatást már röviddel az Angry Birds - A film 2016-os premierjét követően bejelentették. Az animációs film májusban debütált a mozikban, és hivatalosan augusztusban erősítették meg az alkotók, hogy dolgoznak az új részen.
  • Az Angry Birds 2 - A film amerikai premierje (2019. augusztus 14.) egybeesik a film alapjául szolgáló videojáték megjelenésének 10. évfordulójával.
  • Várhatóan az Angry Birds 2 - A film premierjével egyidejűleg jelenik meg a PlayStation 4 VR-rendszerére a The Angry Birds Movie 2 VR: Under Pressure videojáték, melynek története szervesen kapcsolódik majd a filmhez.

Hazai premierdátum: 2019.08.08.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: