Már érkeznek is az első szakmai visszajelzések az Aquaman és az elveszett királyság kapcsán, és számos korai kritika "fájdalmasan rossznak" minősítette a filmet...

Már jóval a várva várt premier előtt is úgy tűnt, hogy a Jason Momoa nevével fémjelzett franchise folytatása halálra van ítélve. A filmhez kapcsolódott ugyanis az egyik fő vitapont a Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard között 2022-ben zajló, nagy visszhangot kiváltó rágalmazási perben, mivel utóbbi azt állította, hogy az Aquamanbeli szerepét (Mera, Arthur love interestje) jelentősen kisebbítették, miután Depp jogi csapata "átverésnek" nevezte a visszaélésekre vonatkozó állításait.

Az egykor a DC Extended Universe-t felvirágoztató franchise - az Aquaman(2018) a DCEU legnagyobb bevételt hozó része lett - James Wan rendező filmje azonban mostanra a The Independent filmkritikusa, Clarisse Loughrey szerint "a [DC] örökség elítélő vádiratává" vált:

"Az Elveszett királyság az úgynevezett DCEU hivatalos lezárását jelenti, az új stúdióvezetők, James Gunn és Peter Safran pedig készen állnak arra, hogy az egészet lerombolják, és a 2025-ös Superman: Örökséggel kezdjék elölről" - írta egycsillagos kritikájában.

"Jó lenne azt mondani, hogy a franchise-ra az alkalmi diadalai miatt emlékezünk majd (ritka az olyan jó képregényfilm, mint a 2020-as Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)), de Az elveszett királyságot megnézve nehéz megállni, hogy ne érezzük úgy, ez egy szomorú vádirat az örökségére nézve."

Nicholas Barber, a BBC munkatársa szerint az Aquaman 2 "soha nem próbálkozik semmi eredetivel vagy őszinteséggel". "Az Aquaman és az elveszett királyságban nincs semmi olyan szórakoztató, izgalmas vagy megindító, ami miatt további folytatásokat kívánhatnánk" - tette hozzá.

Eközben David Opie szabadúszó filmkritikus bátran tweetelte, hogy az Aquaman 2 "fájdalmasan rossz". "Micsoda szörnyű befejezése a szuperhősfilmek amúgy is rossz évének" - panaszkodott.

Akadt azonban egy maroknyi kritikus, akik az Aquaman 2-t "bombasztikusnak" találták. "Nem érdekel, hogy ki mit mond, az #Aquaman2 egy robbanás, még ha nem is olyan jó, mint az első" - posztolta Dan Bayer, a Next Big Picture munkatársa az X-en.

"Szórakoztató, buta popcornfilm, ami valójában a klímaváltozás veszélyeiről szól" - kommentálta az Insider tudósítója, Kirsten Acuna - "Jason Momoa elragadó, mint mindig, és megéri megnézni. Akár szándékos, akár nem, a folytatás rengeteg mém-anyagot tartalmaz. Nem olyan jó, mint az eredeti, de furcsa búcsú a DCEU-nak."

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»