61 Árok  (2020)

Már a hazai mozikban is látható William Eubank horror-thrillerje, az Árok. A friss bemutató kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban, amit érdemes tudnod.

A történet szerint egy mélytengeri kutatóbázis személyzete a túlélésért kénytelen küzdeni, miután földrengés rázza meg laboratóriumukat.

A produkciót Brian Duffield és Adam Cozad forgatókönyve alapján William Eubank rendezte (The Signal, Szeretet), míg a főbb szerepeket Kristen Stewart, Vincent Cassel, T. J. Miller, John Gallagher Jr., Jessica Henwick, Mamoudou Athie és Gunner Wright alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az Árok William Eubank rendező első korhatáros filmje.
  • A Fox felvásárlása miatt a Disney jócskán eltolta az eredetileg tervezett premierdátumot. Az Árok több mint három évvel azt követően került a mozikba, hogy az alkotók leforgatták a filmet.
  • Kristen Stewart karrierje során először borotválta le a fejét kopaszra egy filmszerep kedvéért.
  • A filmet teljes egészében New Orleansban, Lousiana államban forgatták.
  • A filmet eredetileg a 20th Century Fox forgalmazta volna, azonban mivel a Disney felvásárolta a céget, így már az ő szárnyaik alatt debütál a produkció. Az Árok ezzel azon ritka Disney-filmek közé csatlakozott, melyek R-korhatárral kerültek a mozikba.
  • Az Árok forgatása 2017. márciusa és májusa között zajlott.

Hazai premierdátum: 2020.01.09.

A film előzetesét idefent tudjátok megnézni: