Avatar 2: Megvan az 1. milliárd, de még nem örülhet James Cameron

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Avatar: A víz útja, de messze még a nullszaldó.

Az Avatar: A víz útja mindössze 13 nappal a globális bemutató után elérte az 1 milliárd dolláros bevételi határt. 

A Deadline szerint a film a karácsonyi hétvégén már összesen több mint 900 millió dollárt keresett, és hétfőn is kimondottan jól teljesített. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban téli vihar tombolt, amely egyes mozikban áramkimaradásokat okozott és autópályákat zárt el, a sci-fi eposznak sikerült elérnie a fontos mérföldkövet.

A folytatás a globális debütálása során 434,5 millió dollárt hozott a kasszáknál az első hétvégén, ami ugyan remek szám, csakhogy James Cameron rendező szerint 2 milliárd dollárra van szükség ahhoz, hogy a film nullszaldós legyen. 

Összehasonlításképp, az eredeti Avatarnak nem volt óriási nyitóhétvégéje, 2009 decemberének közepén 77 millió dollárral nyitott, majd végül az akkori rekordot jelentő 749,7 millió dolláros amerikai és 2,7 milliárd dolláros globális bevételt hozott (ami azóta az újrakiadással 785,2 millió dollárra nőtt az USÁ-ban és 2,9 milliárd dollárra globálisan).

A film Japánban nagyon nem a várakozásoknak megfelelően teljesített, erről az Avatar 2: Megszakított vetítések, visszaváltott jegyek Japánban, túl messzire ment James Cameron? című cikkünkben olvashatsz bővebben. 

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»