Az 2 – A regény legbizarrabb jelenete is benne lesz a filmben

Úgy tűnik, hogy a stúdió, az alkotók vagy a rajongók még nem igazán elégedettek az Az - 2. fejezet körüli felhajtással, mert újabb és újabb részletekkel, infókkal és kulisszatitkokkal tüzelik a már amúgy is türelmetlen közönséget.

Stephen King masszív, több mint ezer oldalas regényét nem véletlenül bontották ketté: igen sok tér és idő kell a történetnek, hogy a filmvásznon is eredeti pompájában bontakozzon ki, és a lehető leghűbb módon jelenítse meg vizuálisan is azt, amit a hatalmas képzeletéről és rekordszerű termékenységéről is híres író annak idején megálmodott.

Az első részben a gyerekekből álló Vesztesek klubjának és Pennywise csatáját ismerhetjük meg, míg a második rész 27 ével később játszódik, a már felnőttként hazatérő és látszólag életre szóló traumát elszenvedő Vesztesek harcát állítja a középpontba, akik mindent megtesznek, hogy örökre leszámoljanak a gonosz erőkkel.

Akik olvasták a könyvet, azoknak természetesen nem lesz új a filmváltozat második részében, hiszen Gary Dauberman forgatókönyvíró elmondása szerint próbálta organikusan feldolgozni a könyvet és megtartani a lényegét. Mivel dolgozott már együtt Andy Muschietti rendezővel, ezért könnyű dolga volt, hogy mit tartson meg és mit vegyen ki az eredetiből.

A filmváltozatba beemelték a Chüd szertartást is, ami szerintük egy fontos – és igencsak furcsa - sarokpontja a történetnek, és a forgatókönyvíró szerint Muschietti remekül ültette át a bizarr és metafizikai területekre kalandozó jelenetet vizuális környezetbe. Vagyis: ha valaki azt gondolja, hogy az első rész bizarr volt, az még nem tudja, hogy mire számíthat a másodiktól. És ha ez még nem elég: a rendező legutóbb mindenkit biztosított arról, hogy szükség lesz majd a felnőtt pelusokra filmnézés közben, elvégre mégiscsak egy horrorfilmről van szó.