A koronavírus miatt ugyebár mindenki csak akkor mozdul ki otthonról, ha dolgozni megy, ha élelmiszert vagy hasonlót kell vásárolnia, esetleg ha orvoshoz kell mennie. Az otthon töltött időt pedig sokan filmekkel, sorozatokkal ütik el. Most mutatunk öt olyan filmet, amiben a főhős éppúgy egyedül van, mint most sokan otthon.

A magányos filmek egyik legnagyobb klasszikusával kezdünk, amely szerencsére meglehetősen könnyedén veszi a témát. A Reszkessetek, betörők! most új reneszánszát éli, hiszen a szinte már kötelező karácsonyi vetítések után most a karantén idején is rendszeresen a TV-csatornák műsorára kerül mindkét epizódja (a harmadikat inkább ne is emlegessük…). A főhős az alig kilenc éves Kevin McCallister, akit családja véletlenül otthon felejt a nyaraláskor, ő pedig egyedül veszi fel a harcot a hatalmas házat kirabolni készülő betörőkkel.

A második film is tökéletesen illik az általános hangulathoz, sőt, még története miatt is sokan újra elővették. Ez a Will Smith főszereplésével 2007-ben bemutatott Legenda vagyok. Ebben Smith egy olyan víruskutatót alakít, aki teljesen egyedül marad New Yorkban egy világjárvány után. Ő ugyanis immunis a vírusra, amely mindenki mást zombiszerű lénnyé változtatott a világon.

A Keresés is egy olyan film, amit mindenképp érdemes megnézni, ráadásul ez egészen egyedi technikával készült és így látványvilága és hangulata is elég egyedi. Ugyanis az egész film olyan, mintha csak a neten szörföznénk. A történet David Kimről szól, aki váratlanul eltűnt tinédzser lánya után kutat annak közösségi médiában hagyott nyomait követve.

A Számkivetett is igazi klasszikusnak számít, és talán egyetlen másik film sem adja át olyan jól a magány érzését, mint Tom Hanks 2000-es mozija. A sztori szerint egy repülőgépbaleset egyetlen túlélője egy teljesen lakatlan szigeten reked. Mivel senki sem keresi, hosszú éveket tölt el teljesen egyedül az egyébként paradicsomi környezetben. Egyetlen barátja egy röplabda lesz, akit márkája után Wilsonnak keresztel.

Végül, de nem utolsósorban ne hagyjátok ki a 2015-ös Mentőexpedíció című sci-fit sem! Matt Damon (akit már sokadszor kell megmentenie valakinek aktuális mozijában…) egy asztronautát alakít, akit véletlenül a Marson felejtenek társai. Mivel a mentőexpedícióra legjobb esetben is éveket kell várnia, az egyébként botanikus végzettségű űrhajós megpróbál felállítani egy rögtönzött kolóniát a vörös bolygón, hogy kihúzza valahogy.