Már a hazai mozikba is megérkezett James Mangold Oscar-várományos filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

A film rendezői székét James Mangold foglalhatta el (Logan - Farkas, Farkas), de az ő nevéhez fűződik a forgatókönyv is, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Christian Bale, Matt Damon, Jon Bernthal, Josh Lucas, Caitriona Balfe, Noah Jupe és Ray McKinnon.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Michael Mann Enzo Ferrari (2020) című filmjének főszerepét eredetileg Christian Bale alakította volna, azonban, mivel a színésznek vélhetően túl kevés ideje lett volna, hogy a kellő mértékben lefogyjon a szerepre, Mann végül Hugh Jackman mellett döntött.
  • Lee Iacocca 94 éves korában 2019. július 2-án, négy hónappal a film premierje előtt hunyt el.
  • Dan Gurney-t a filmben vérszerinti fia, Alex Gurney alakítja.
  • A film forgatása 2018. július 30-án kezdődött meg, és 67 napot vett igénybe. A stáb forgatott Kaliforniában, New Orleansban, Atlantában, Savannah-ban és a franciaországi Le Mans-ban is.
  • Az aszfalt királyai főszerepeit az eredeti tervek szerint Tom Cruise és Brad Pitt alakította volna.
  • A film világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Filmfesztiválon, melyet követően, 2019. szeptember 9-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.
  • A film első előzetesét az 2019-es NBA kosárlabdadöntő szünetében láthatták először a nézők 2019. június 2-án.
  • A filmet kitörő lelkesedéssel fogadták a kritikusok. Az aszfalt királyai jelenleg is 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

Hazai premierdátum: 2019.11.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: