Az eredeti Ellie is feltűnt a The Last of Us évadzárójában

A The Last of Usban Pedro Pascal és Bella Ramsey alakítják Joelt és Ellie-t. De nem ők az első színészek, akik életre keltik a kemény túlélőt és tinédzser pártfogoltját.

!!! Cikkünk spoilereket tartalmazhat az utolsó epizódra és a korábbi epizódokra vonatkozóan is !!!

Már a 2013-as videojáték-sikerben is valódi színészek álltak a karakterek mögött, akik nemcsak a hangjukat kölcsönözték a duónak, hanem performance capture technika segítségével a mozdulatokhoz és az arckifejezésekhez is mintát adtak. És éppen ezeknek a videojátékos sztároknak állítanak most különleges módon emléket az HBO-adaptációban.

Miután az eredeti Joel, Troy Baker a 8. epizódban új szerepben tűnt fel, az évadfináléban most az eredeti Ellie, Ashley Johnson is megjelenik - a neki választott szerep pedig egy olyan ajándék a játékok rajongóinak, amely legalább annyira zseniális, mint amennyire szívszorító...

AZ EREDETI ELLIE A SOROZATBELI ELLIE ANYJA LESZ

Ashley Johnson alakítja Ellie édesanyját, Annát a The Last Of Us kilencedik epizódjában, akinek sorsáról most flashbackekből tudhatunk meg egy kicsit többet. A nő története még az eredeti sztorit ismerők számára is újdonság, hiszen Anna a játékban csupán említésre került, anélkül, hogy ő maga feltűnt volna.

Johnson már a játékokban is magával ragadó alakítással formálta meg a főhősnőt, most pedig egy nagyon tudatos és csodálatosan találó trükknek köszönhetően, magától a játék írójától és a sorozat alkotójától, Neil Druckmanntól és társ-sorozatvezetőjétől, Craig Mazintól (Csernobil) kapott egy fantasztikus lehetőséget az élőszereplős sorozatban való megjelenésre is.

Az eredmény rövidesen látható. A Last Of Us első évadának kilencedik és egyben utolsó epizódja holnap, 2023. március 13-ától megtekinthető.

ASHLEY JOHNSON: AMERIKA KAPITÁNY MAJDNEM BARÁTNŐJE

Ashley Johnson a két The Last Of Us játékon kívül egyre aktívabb szinkronszínésznő videojátékokban, valamint animációs filmekben és sorozatokban is. Emellett releváns élőszereplős tapasztalattal is rendelkezik (Sokkal többel, mint például The Last Of Usban feltűnt másik szinkornhang, az eredetileg Joelt megszólaltató Troy Baker.), különösen sok indie produkcióban, de néhány nagyobb produkcióban is részt vett.

Különösen említésre méltó a Joss Whedon által rendezett MCU-filmben, a Bosszúállók: Végjátékban való szereplése, mint Beth, a pincérnő (ugyanebben az évben egyébként, szintén Whedon színésznőjeként kamera elé állt a Sok hűhó semmiért című, alacsony költségvetésű Shakespeare-adaptációban). Bár a film végleges változatában aprócska jelenete van (csak rövid időre menti meg Amerika kapitány a New York-i csatában, majd az eseményekről szóló későbbi tévériportban tűnik fel újra), Whedonnak eredetileg sokkal nagyobb tervei voltak Beth-el.

Más MCU-filmekben ő lett volna Steve Rogers (Chris Evans) új szerelmi szála - ez végül az Emily VanCamp által alakított Sharon Carter S.H.I.E.L.D.-ügynöknőre esett - inkább kevésbé, mint többé. Cap és Beth kapcsolatának előkészületeiről további maradványokat találhatunk a Bosszúállók Blu-ray-jén található kivágott jelenetekben, amelyek közül az egyiket a film végére szánták, és amelyet alább megnézhetsz: