Az eredeti főszereplők egy új Harry Potter-filmben?

Jubileumi év az idei, ugyanis az első Harry Potter film megjelenése óta húsz, az utolsó megjelenése óta pedig tíz év telt el. Persze ez nem jelenti azt, hogy az elmúlt tíz évben teljesen le kellett volna mondanunk a varázsvilágról. Eddig két filmben élvezhettük Göthe Salmander kalandjait, illetve készült egy színpadi darab, a Harry Potter és az elátkozott gyermek.

Utóbbi került most reflektorfénybe, amikor az első két Harry Potter mozi rendezője, Chris Columbus adott interjút a Variety magazinnak. A rendező elárulta, régi titkos álma, hogy egyszer elkészíthesse a színdarab mozi változatát.

A történet közel húsz évvel azután játszódik, hogy Harry legyőzte Voldemortot. A cselekmény középpontjában ezúttal nem ő és barátai, hanem Harry és Ginnie Weasley fia, Albus Perselus Potter áll. Az ő iskolás éveit követhetjük nyomon, ahol a legjobb barátja ironikus módon az a Scorpius Malfoy, aki Harry gyerekkori ellenségének a fia. A kalandok pedig az időutazás körül bonyolódnak, mivel a két fiú visszautazik a múltba, hogy megakadályozzák Cedric Digory halálát. Ezzel pedig egy egész sor bonyodalmat zúdítanak a nyakukba.

A rajongók régóta várják és remélik, hogy egyszer talán filmként is elkészülhet a Harry Potter és az elátkozott gyermek. És Chris Columbus osztozik e reményükben. A rendező az interjúban elárulta, hogy nagyon boldog lenne, ha egyszer ő rendezhetné meg a filmet. És azt is hozzátette, hogy szerinte ennek most pont itt lenne a megfelelő ideje. A filmben ugyanis Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint újra eljátszhatná a karrierjüket beindító karaktereket, hiszen most nagyjából abban a korban járnak, amiben a történet szerint karaktereik is.

Az, hogy készül-e valaha film a Harry Potter és az elátkozott gyermekből, nem tudni. Ahogy azt sem, hogy ha igen, akkor az eredeti három szereplő vállalná-e a visszatérést, amivel garantáltan rajongók millióinak szereznének nagy örömöt. Ugyanakkor Daniel Radcliffe tíz éve keményen dolgozik azért, hogy végleg levetkőzze Harry Potter talárját és ne ezzel a szereppel azonosítsák az emberek. Így kérdéses, hogy igent mondana-e egy ilyen felkérésnek.