Az Oppenheimer után: A Netflixre jön Cillian Murphy legújabb filmje, mondjuk a részleteket

Cillian Murphy az Oppenheimer hatalmas világsikere után - és miközben arra készül, hogy a jövő héten a Berlini Filmfesztivál nyitógálájaként bemutassa a Small Things Like These című filmet (amelyben ő a főszereplő és amelynek producere is volt) - már a következő munkáját is bevállalta!

Ebben a főszerepet is ő játssza és produceri feladatokat is ellát. A címe: Steve. A Netflix zöld utat adott a projektnek a Big Things-szel együttműködésben, és világszerte forgalmazni fogja. A forgatás tavasszal kezdődik.

Izgalmas időszak ez a nemrég Golden Globe-díjat nyert színész számára, akit Oscar-, BAFTA- és SAG-díjra jelöltek Christopher Nolan epikus filmjének főszereplőjeként.

Max Porter Shy című regényének adaptációja egyben hivatalosan is elindítja Murphy produkciós cégét, a fentebb említett Big Things Films-t, amelyet régi munkatársával, Alan Moloney-val közösen hoz létre. 

A történet

A Steve a Porter-féle Shy újragondolása, és a címszereplő, egy utolsó esélyt jelentő javítóintézet igazgatója (Murphy) életének sorsfordító 24 óráját követi nyomon, aki azzal küzd, hogy kordában tartsa a diákjait, miközben a súlyos állapotban lévő mentális egészségével is meg kell küzdenie...

Az alkotók

Moloney és Murphy a producerek. A filmet Tim Mielants rendezi, a forgatókönyvet Porter írta a saját regényét adaptálva. Ő és Murphy korábban együtt dolgoztak a szerző Grief is the Thing with Feathers című művének színpadi adaptációján, valamint az All of This Unreal Time című rövidfilmen is. 

Murphy karrierjének új szakasza

A Big Things Filmsnél producerként vállal majd még nagyobb szerepet az alkotói folyamatokban, miután a Peaky Blinders - Birmingham bandája három évadának executive producereként és a Small Things Like These producereként már tevékenykedett ezen a területen.

A Big Things egy független, történetközpontú cég, amelyet eredetileg a Small Things Like These gyártására hoztak létre, és célja, hogy együttműködjön olyan egyedülálló filmkészítőkkel, írókkal, színészekkel és rendezőkkel, újakkal és befutottakkal egyaránt, akiknek van mondanivalójuk és szenvedélyesen szeretik azt, amit csinálnak. A Big Things együttműködik a hasonlóan gondolkodó finanszírozókkal, stúdiókkal, forgalmazókkal és streamelőkkel mind a film, mind a televízió területén.

A projekteket úgy tervezik, hogy provokáljanak, inspiráljanak és olyan témákat vizsgáljanak, amelyek olyan helyekre viszik a közönséget, ahol néha bizony kényelmetlenül érezhetik magukat, de ezek az alkotások gyakrabban fedik fel az alapvető igazságokat arról, hogy kik vagyunk, függetlenül a műfajtól vagy a formátumtól - mondják a partnerek. 

Murphy és Moloney - miért épp ez a társulás?

Murphy és Moloney munkakapcsolata John Crowley 2002-es Kényszerszünet című filmjével kezdődött, amely ír kasszarekordokat döntögetve a kor legnagyobb bevételt hozó indie filmje lett, és elnyerte a legjobb filmnek járó díjat az IFTA-n.

2004-ben Moloney és Murphy újra összeállt Neil Jordan Reggeli a Plútón című filmjében, amelyért Murphy megkapta első Golden Globe-jelölését. 2008-ban a Perrier vérdíja című filmben dolgoztak együtt, majd 2019-ben ismét a The Delinquent Season című filmben. Moloney kiterjedt munkásságához tartoznak még olyan filmek, mint a Glenn Close főszereplésével készült Albert Nobbs, a Brooklyn és a Kiss the Future.

A teljes interjú - melyet a deadline.com készített a párossal a bejelentés kapcsán - olvasható a Deadline oldalán!