Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Brooklyn


(Brooklyn)

Tartalom

Az 1950-es években a fiatal ír emigráns, Ellisa Lacey (Saorise Ronan) az amerikai álmot kergetve New Yorkba megy. A kínzó honvágya csakhamar enyhülni látszik, amikor beleszeret Eilis-ben (Domhall Gleeson), azonban a helyzete korántsem olyan rózsás, mint arra egy friss szerelem mellett számítani lehetne, ugyanis választania kell két férfi és két ország – az Egyesült Államok vagy Írország – között. (hg)
2016. 05. 08. 19:49 

Finom, elegáns, szerethető film. Szerintem jól ábrázolja a kort, a szokásokat, a problémáikat, a kulturális különbségeket. A főszereplő okos, ambíciózus nő, de nem férfiellenes. Teljesen megértem a dilemmáját, két ilyen férfi... :)

2016. 05. 02. 12:23 

Nagyon tetszett ez a film, már régebben meg szerettem volna nézni, most végre sikerült. Szépek a képek és a történet is érdekes, a főszereplő lány nézőpontjainak változása igen érdekesen van bemutatva és izgalmas volt, hogy is dönt majd. Ajánlom! Romantikus is, de épp annyira, hogy ne "csajos" film legyen.

2016. 04. 30. 17:34 

Aranyos film, mely nemcsak egy szerelmi történet, hanem két aktuális témát is boncolgat: bevándorlás, s az ezzel járó választási kényszer a régi és az új élet között. Metaforikusan is ez fejeződik ki abban, amikor a főszereplő a két udvarlója közül választ. Az ír akcentus miatt erősen ajánlott eredeti nyelven megnézni.

Saoirse Ronan

mint Eilis Lacey

Hugh Gormley

mint Priest

Brid Brennan

mint Miss Kelly

Jim Broadbent

mint Father Flood

Maeve McGrath

mint Mary

Emma Lowe

mint Mrs. Brady

Barbara Drennan

mint Shabby Woman

Gillian McCarthy

mint Timid Woman

Saoirse Ronan nagyon jó kapcsolatot ápol az édesanyjával. Amikor az újságírók azt kérdezték tőle, kivel megy el az Oscar-gálára, azonnal rávágta, hogy az édesanyjával, nélküle ugyanis számára az egész semmit sem érne.

(hg)

A film főszereplője, Saoirse Ronan a magánéletben is egy visszafogott, szerény színésznő. Amikor az újságírók azt kérdezték, mit csinált, miután megtudta, hogy Oscarra jelölték azt válaszolta, hogy lement a boltba, mert kellett a lakásába egy vízforraló.

(hg)

Saoirse Ronan elmondta, hogy ez pályájának legszemélyesebb filmje. A színésznő Bronxban, New Yorkban született, de Írországban nevelkedett. Ez az első film, amiben használhatja természetes ír akcentusát.

(hg)
Smoking Barrels: Brooklyn
A Brooklyn az idei díjszezon legjobb darabjai között követel helyet magának, és egy olyan országban, ahol a korabeli Írországhoz hasonló méreteket kezd ölteni a kivándorlás, egy különösen is fontos és erős darab tud lenni.
Filmtrailer: Két út, egy élet
Saoirse Ronan hatalmas kék szemei szinte teljesen betöltik a vásznat, s beragyogják egész Brooklynt. A két világ közt őrlődő leány szerelmi története nagyívű romantikus dráma, inkább hölgyeknek, leheletnyivel több papírzsepit nem kímélő hegedűszólóval, mint amennyi szükséges.
Cinestar: Brooklyn
A Brooklyn egy kiváló színészi játékkal megjelenített színes-szagos történelmi dráma, amely a mai elvándorlás mozgatta világunkban aktuálisabb, mint hinnénk.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.