Játssz egy Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Brooklyn


(Brooklyn)
Brooklyn

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
A film az 1950-es években játszódik. Eilis (Saoirse Ronan) egy ír lány, aki többre vágyik, mint amennyi jutott neki, így elhatározza, hogy az anyai otthont elhagyva New York-ba emigrál, mely számára az ígéret földjét jelenti. New York számára olyan, mintha egy teljesen idegen bolygóra került volna, így kezdetben a beilleszkedés nehézségével találja szemben magát. Hamarosan megismerkedik egy jóképű, olasz-amerikai férfival, így a honvágyat az elsöprő szerelem váltja fel. Azonban a lány régi élete mégsem tűnik el nyomtalanul, így választás elé kerül: két világ, két élet. Döntenie kell.
(Bogi87)
2016. 04. 30. 17:34 

Aranyos film, mely nemcsak egy szerelmi történet, hanem két aktuális témát is boncolgat: bevándorlás, s az ezzel járó választási kényszer a régi és az új élet között. Metaforikusan is ez fejeződik ki abban, amikor a főszereplő a két udvarlója közül választ. Az ír akcentus miatt erősen ajánlott eredeti nyelven megnézni.

2016. 05. 27. 15:50 

Gyönyörű film, melyben a mindent elsöprő szerelem és a honvágy egymással szembe kerülnek, feloldhatatlan feszültséget teremtenek ezáltal.

2016. 05. 07. 08:08 

Hihetetlen jó atmoszférája van a filmnek. Beszippant, és azzal a vággyal ereszt el, hogy ott és akkor akarsz élni. Engem nagyon megfogott, az operatőri munka pedig egészen rendkívüli.

 

Saoirse Ronan nagyon jó kapcsolatot ápol az édesanyjával. Amikor az újságírók azt kérdezték tőle, kivel megy el az Oscar-gálára, azonnal rávágta, hogy az édesanyjával, nélküle ugyanis számára az egész semmit sem érne.

(hp)
 

A film főszereplője, Saoirse Ronan a magánéletben is egy visszafogott, szerény színésznő. Amikor az újságírók azt kérdezték, mit csinált, miután megtudta, hogy Oscarra jelölték azt válaszolta, hogy lement a boltba, mert kellett a lakásába egy vízforraló.

(hp)
 

Saoirse Ronan elmondta, hogy ez pályájának legszemélyesebb filmje. A színésznő Bronxban, New Yorkban született, de Írországban nevelkedett. Ez az első film, amiben használhatja természetes ír akcentusát.

(hp)
Smoking Barrels: Brooklyn
A Brooklyn az idei díjszezon legjobb darabjai között követel helyet magának, és egy olyan országban, ahol a korabeli Írországhoz hasonló méreteket kezd ölteni a kivándorlás, egy különösen is fontos és erős darab tud lenni.
Filmtrailer: Két út, egy élet
Saoirse Ronan hatalmas kék szemei szinte teljesen betöltik a vásznat, s beragyogják egész Brooklynt. A két világ közt őrlődő leány szerelmi története nagyívű romantikus dráma, inkább hölgyeknek, leheletnyivel több papírzsepit nem kímélő hegedűszólóval, mint amennyi szükséges.
Cinestar: Brooklyn
A Brooklyn egy kiváló színészi játékkal megjelenített színes-szagos történelmi dráma, amely a mai elvándorlás mozgatta világunkban aktuálisabb, mint hinnénk.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.