Olykor előfordul, hogy egy-egy gyöngyszem elkerüli a széles közönség figyelmét. Valahogy így járhatott az alig néhány hónapja bemutatott A periféria is, pedig 2022 egyik legjobb sci-fijéről van szó. A sorozat első évada már elérhető az Amazon Prime-on, mostanra hivatalossá vált, hogy berendelték a folytatást is.

A sorozat William Gibson azonos című regényének feldolgozása, amely a nagyon közeli jövőt tárja elénk. Az események középpontjában Flynne Fisher áll, egy fiatal nő, aki megszállott rajongója a VR-játékoknak. A családja romokban hever, az anyja kórházi számláit már képtelenek tovább fizetni.

Egy nap egy titokzatos kolumbiai társaságtól kap egy új headsetet, amely egy soha nem látott részletességű virtuális valóságba repíti őt. Itt egy nő elcsábítása és elrablása a feladata, majd a nő szemét a karaktere testébe ültetik, hogy információkat nyerjenek ki belőle. Flynne végig azt gondolja, hogy csak egy ártatlan játékról van szó, egészen addig, amíg valaki meg nem keresi azzal, hogy az ő és családja élete veszélyben forog.

A sorozat nagyon jó kritikákat kapott és a nézők is imádták. A Rotten Tomatoes oldalán előbbiektől 77, utóbbiaktól 86 százalékot kapott. Itt, a Mafabon is 75 százalékon áll a tetszési indexe. Ennek fényében talán nem is meglepő, hogy az Amazon már be is rendelte a sorozat folytatását.

Az első évad után valószínűleg visszatérhet majd a másodikra a főszereplőt alakító Chloë Grace Moretz, valamint mellette Jack Reynor, Gary Carr és J. J. Feild is. A rendezői széket az első évadban Vincenzo Natali foglalta el, aki a hírek szerint elkötelezett a folytatás mellett is. A forgatókönyvet Scott B. Smith írhatja.