Ahogy arról ma már mi is beszámoltunk, a Marvel komoly szerepet szán jövőbeli filmjeiben a szexualitásnak is, de a jelek szerint a DC is hasonló módon gondolkozik. Legalábbis erre lehet következtetni abból, miszerint a következő DC-mozi, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) főgonosza nyíltan biszexuális lesz.

Ezzel ez lesz az első olyan film, amely nyíltan felvállalja valamely karaktere szexualitását, méghozzá az aktuális főgonosz személyében. Ez nem más lesz, mint Black Mask, aki az eddigi hírek szerint – habár ez a filmben elvileg nem lesz azért túltolva – vonzódik majd egy másik gonoszhoz, a pszichopata Victor Zsaszhoz. Az első hírek még arról számoltak be, hogy Black Mask egyszerűen meleg lesz, ám mostanra árnyalták a képet a készítők: biszexuális karakterre váltottak. A film készítői ugyanis az első tesztvetítéseken mutatott változathoz képest több extra jelenetet is forgattak, amelyek megerősítik a karakter biszexualitását. Ha hinni lehet a híreknek, Black Mask nem csak Vicot Zsaszhoz fog vonzódni, hanem Black Canaryhoz is.

De nem csak az ő szexualitását vállalja fel nyíltan a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása), hanem más karakterekét is. Renee Montoya például biztosan leszbikus lesz, ám a hírek szerint más szereplők esetében is kiderülhetnek hasonló vonások.

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) könnyen mérföldkővé válhat a szuperhős-mozik történelmében, mint az első olyan alkotás, amely nyíltan foglalkozik a szereplők nemi vonzódásával. Persze ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy sikeres is lesz a mozi, de azért a szereplőgárdát elnézve jó esély mutatkozik erre is. Margot Robbie visszatér Harley Quinn szerepébe, míg Huntresst Mary Elizabeth Winstead alakítja majd. Mellettük feltűnik majd Ewan McGregor, mint Black Mask, Jurnee Smollett, mint Black Canary, Rosie Perez, mint Renee Montoya, valamint Chris Messina, mint Victor Zsasz. A filmre már nem is kell sokat várni, hiszen február 6-án kerül majd a mozikba.