Blockbustereket utasított maga mögé az év egyik legrosszabbnak tartott filmje

Szeretjük a toplistákat, mert megmutatják, hogy éppen milyen témában mire kíváncsiak az emberek. Gyakran kaphatunk belőlük ötletet, hogy mit kellene nekünk is megnézni, pótolni. Pontosan ilyen lista a HBO augusztusi filmes nézettségi listája is, amelyen akad meglepetés is.

A tízes listára nem meglepő módon több animációs film is felkerült, a tízedik helyre is egy ilyen, az Addams Family – A galád család került. Az eredeti, 1991-es mozi sikerét valószínűleg már sosem fogja megismételni egyetlen feldolgozás sem, de azért erre az animációs filmre így is érdemes szánni egy estét.

A kilencedik helyre egy olyan film került, amely az autók szerelmeseinek és a valós eseményeken alapuló alkotásokat kedvelőknek is kötelező darab. Ez Az aszfalt királyai, amely a Ford és a Ferrari ’60-es évekbeli versengését dolgozza fel.

Jöjjön egy horror a nyolcadik helyen! Az Aki bújt ráadásul egy horror-vígjáték, amely így nem fukarkodik sem a vérrel, sem a poénokkal.

A következő animációs film a hetedik helyre küzdötte fel magát. Ez a Jégvarázs 2, amelynek már az első része is hatalmas siker volt, de a folytatás ha lehet, még magasabbra tette a lécet. Rég láttunk ennyire népszerű mesét a mozikban.

Hogy a képregénymozik se maradjanak ki, arról a hatodik helyre befutó Bloodshot gondoskodik. Vin Diesel, mint egy elpusztíthatatlan szuperkatona? Jöhet!

A listán szerepel egy sokadik feldolgozás mozi is, méghozzá a Charlie angyalai. Mondjuk, ebben az esetben valószínűleg a temérdek negatív kritika lehet a titok, amiért annyian kíváncsiak a filmre, hogy az végül a nézettségi lista ötödik helyére futhatott be.

Épp csak lemaradt a dobogóról a harmadik animációs filmünk, a negyedik helyen végzett Kémesítve. Ebben a két főhőst két nem akármilyen hollywoodi sztár szólaltatja meg: Will Smith és Tom Holland. Már csak miattuk is érdemes adni neki egy esélyt. És pláne, hogy végre egy animációs mozifilm fiúknak!

A bronzérem egy jó három évtizedes saga lezárásának jár. Természetesen a Star Wars: Skywalker kora moziról van szó, amely immár a kilencedik film a nagy Skywalker-történetben. Nem meglepő, hogy mindenki kíváncsi rá.

Ahogy az sem meglepő, hogy a Jumanji - A következő szint is hasonló, de picit még nagyobb érdeklődésre tartott számot. Már az előző remake (vagy folytatás…) is hatalmasat szólt, így érthető, hogy erre is nagyon kíváncsiak voltak az emberek. Nem is okozott csalódást.

Ha a Charlie angyalaira azt mondtuk, hogy a borzalmas kritikák miatt lett népszerű, akkor ez az első helyezettre fokozottan igaz. Amekkora volt a várakozás az Artemis Fowllal szemben, akkora csalódást okozott. A Disney egyik legrosszabb filmje lett. És mégis, mindenki erre volt kíváncsi augusztusban, így végül a legmagasabb nézettséggel zárta az augusztust.