Denis Villeneuve, a Dűne-filmek rendezője azt ígéri, hogy csak akkor készíti el A Dűne messiásán alapuló harmadik filmet, ha biztos, hogy az jobb lesz, mint a Dűne: Második rész.

A Dűne 2-t egyaránt lelkesen fogadták a kritikusok és a közönség soraiban, és világszerte több mint 500 millió dolláros bevételt ért el. Ugyanakkor Villeneuve hangsúlyozza, hogy a folytatás előtt fontos, hogy legyen egy erős forgatókönyvük. A direktor kiemelte elkötelezettségét abban az irányba, hogy minden egyes rész jobb legyen az előzőnél.

"Ha visszatérünk, annak komolynak és relevánsnak kell lennie. Ha valaha is megcsinálom A Dűne messiását, [akkor] azért fogom, hogy jobb legyen, mint a második rész. Különben nem csinálom meg" - mondta Villeneuve az Empire magazinnak adott interjújában. Ezek alapján nem férhet kétség hozzá, hogy a rendező a jövőbe sem fogja lejjebb adni a minőség tekintetében, igaz, a harmadik részt hivatalosan egyelőre meg sem erősítették.

A Dűne 2 itthon is hatalmas sikert aratott, eddig több mint 754 millió forintot kaszált Magyarországon,és közel 300 ezer jegyet adtak el rá.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»