Lehet szeretni és utálni, de azt senki sem vitathatja el tőle, hogy Leonardo DiCaprio napjaink egyik legtehetségesebb színésze. A kezdeti csajok kedvencéből az évek során tucatnyi remek mozival szép lassan igazi színészlegendává nőtte ki magát, akit sok-sok év múlva is emlegetni fognak. De ha megkérdezik tőle, hogy melyik film melyik jelenete volt számára a legemlékezetesebb, akkor lehet, hogy sokakat meg fog lepni.

Leonardo DiCaprio olyan filmekben csillogtatta meg tehetségét, mint a Titanic, a Kapj el, ha tudsz, az Aviátor, a Viharsziget vagy A tégla, hogy az elmúlt évtized remekműveit most ne is említsük. Mind nagyszerű filmek, amelyekben ő maga is emlékezeteset alakított.

De amikor nemrégiben egy sajtótájékoztatón arról kérdezték, melyik volt számára a legemlékezetesebb, akkor utóbbi hozta fel példának. 2006-ban már befutott színész volt, de még így is valósággal kapkodta a fejét A tégla forgatásán. Nem is csoda, hiszen a rendezői széket Martin Scorsese foglalta el, színészpartnere pedig a már akkor is veterán legendának számító Jack Nicholson volt.

Elmondása szerint a forgatás során több olyan jelenet is volt, ahol nem igazán tudta előre, hogy mi is fog történni. De ezek közül is akadt egy, ami nagyon nagy hatással volt rá. Az a jelenet, amelyben az általa játszott Billy és Jack Nicholson karaktere, Costello a patkányról beszélgetnek.

Amikor egyik nap próbálták a jelenetet, Jack Nicholson odament Martin Scorsesehez és azt mondta, nem érzi elég fenyegetőnek magát, kellene egy picit változtatni itt-ott. Aztán másnap Leonardo DiCaprio megérkezett a forgatásra, ahol a kellékes azzal fogadta, vigyázzon, mert Jack Nicholsonnál van egy poroltó, egy doboz gyufa, egy pisztoly és egy üveg whisky. Hogy mi a terve ezekkel, nem tudja.

A forgatás során Jack Nicholson nagyon meggyőzően hozta az ír gengsztert, így Leonardo DiCaprio arcán is elég hitelesnek tűnt az aggódás a saját életéért. A színész még hozzátette, hogy Jack Nicholson elég rövid időt töltött a forgatáson, gyorsan felvették a jeleneteit, aztán már ment is, így csak kevés időt tölthettek együtt. De ezek voltak a legemlékezetesebb percek számára az egész forgatásról.

90 A tégla  (2006)

dráma | krimi | thriller

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a... több»