A különböző szuperhős IP-k közül, amelyeket a stúdiók egy nagyszabású filmhez bányászhatnának, A Bolygó Kapitánya talán az egyik legnevetségesebb...

A történet a világ minden tájáról származó, gyűrűvel az ujjukon "harcoló" tizenévesekről szól, akik egyesítik erejüket, hogy megidézzenek egy kék hőst, A Bolygó kapitányát, akinek az a célja, hogy megszabadítsa a világot a környezetszennyezéstől. Egy kicsit giccses és nagyon 90-es évekbeli. De mégis, ez az, amit Leonardo DiCaprio évek óta próbál megvalósítani a nagyvásznon. Egyik kollégája, Glen Powell pedig még mindig úgy gondolja, hogy a Bolygó kapitánya megmentheti a világot a jövőben. 

Az Entertainment Tonightnak nyilatkozva Glenn Powellt a régóta szunnyadó "Captain Planet" filmtervével kapcsolatos helyzetről kérdezték. Talán emlékeztek rá, hogy 2016-ban Leonardo DiCaprio szerezte meg a rajzfilm alapján készülő film jogait, majd Glen Powellt kérte fel a film megírására és esetleg a főszereplésre. Azóta azonban úgy tűnt, hogy a projekt elhalt. Nos, nem is annyira, ha Powellt halljuk róla beszélni:

"Azt hiszem, ezek a folyamatok hamarosan beindulnak" - mondta Powell - "Tudom, hogy DiCaprio szuper szenvedélyesen rajong érte. Én is szuper szenvedélyes vagyok. Szerintem nagyszerű lehetne... Azt akarom, hogy működjön. Szeretném eljátszani azt a szuperhőst."

A színész megjegyezte, hogy A Bolygó kapitányának státusza valójában attól függ, hogy mi történik a Warner Bros. Discovery sorozataival, és "hol landolnak ott a szuperhősös dolgok". Tehát nem biztos, hogy ez valóban meg fog történni, különösen azért, mert a WBD úgy tűnik, hogy mostanában néhány komoly problémán küzd. 

Mint említettük, A Bolygó kapitánya a '90-es évek azonos című rajzfilmjén alapul, amely egy csapat tini környezetvédőről szól, akik Gaiától, azaz Földanyától kapják az erő gyűrűit. Ezek a gyűrűk különböző erőkkel rendelkeznek, amelyek az elemekhez kötődnek, mint például a föld, a szél, a tűz, a víz és a szív. De amikor a tinik egyesítik erejüket, megidézik Bolygó Kapitányt, aki egy Superman-szerű hős, azzal a céllal, hogy megszabadítsa a világot a szennyezéstől. 

Tekintve a sorozat környezetvédelmi felhangját és DiCaprio szenvedélyét a klíma iránt, érthető, hogy a színésznek miért érdeke, hogy ezt a hőst életre keltse. Powell ázsiója pedig az eredeti bejelentés óta eltelt években csak nőtt. Legutóbb két nagyszerű filmben, tűnt fel: Top Gun: Maverick és a Égi szolgálat című filmekben.