Dobj el mindent, jön A setét torony-sorozat korunk legnagyobb(?) Stephen King specialistájától

Mike Flanagan, a A Hill-ház szelleme alkotója és produceri partnere, Trevor Macy megszerezte a jogokat Stephen King A Setét Torony című regényének tévésorozattá való adaptálására.

Flanagan és Macy csütörtökön fedte fel a hírt a Deadline-nak adott interjúban, amely mélyebben belemerült a páros nemrégiben hozott döntésébe, miszerint az Intrepid Pictures teljes szerződését a Netflixről az Amazonra helyezik át.

"Az Amazonnal kötött szerződésünket megelőzően szereztük meg a Setét torony jogait, ami, ha bármit is tudtok rólam, tudjátok, hogy életem nagy részében ez volt a projekt Szent Grálom" - mondta Flanagan - "Valójában az Amazon-szerződésünkből kivontuk ezeket a jogokat, ami nem jelenti azt, hogy ez végleg így is marad. De ez a projekt olyasmi, amit mi magunk fejlesztettünk, és nagyon szenvedélyesen szeretnénk, ha végre önerőből talpra állna."

Az Amazon korábban maga birtokolta A sötét torony jogait, és egy olyan projekten dolgoztak, ami csak a pilot fázisig jutott. Azok a jogok lejártak, Flanagan és Macy pedig visszaszerezte őket, mielőtt az új megállapodást kötöttek volna az Amazonnal, amelyet december 1-jén jelentettek be.

Flanagan azt mondja, hogy "A sötét torony" adaptációját, amelyhez már megírta a pilot forgatókönyvét, öt évados sorozatnak képzeli el, amelyet két önálló játékfilm követne. És igen, magával Kinggel is beszélt az adaptáció terveiről, ami messze nem az első alkalom, hogy Hollywood megpróbálja filmvászonra vinni ezt a King-művet, legutóbb a 2017-es filmet láthattuk Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével.

"Ez azért történt, mert elküldtem neki egy nagyon-nagyon részletes vázlatot arról, hogy mit szeretnék csinálni vele" - mondta Flanagan az íróval való egyeztetésről - "És erre válaszul adta meg nekünk a jogokat. Egy ilyen projektben én egyáltalán nem akartam volna részt venni, ha olyan irányba vinnénk, ami a Stephen King-anyagot blaszfémizálná, de ő nagyon-nagyon támogatott, és nagyon izgatott volt, hogy mit szeretnénk vele csinálni."

Flanagannak és Macynek még legalább egy projektje van a Netflixen - Az Usher-ház bukása című limitált sorozat. Ez a sorozat a címadó Edgar Allan Poe-történet modern újragondolása lesz, miközben más Poe-művekből is merít. A cikk megjelenésekor még nincs premierdátuma.