Új, "Légy hasznos: Hét eszköz az élethez" (Be Useful: Seven Tools for Life) című könyvében Arnold Schwarzenegger (legutóbbi filmjei a cikkünk galériájában) számos anekdotát osztott meg akciófilmes karrierjéből.

A színész egyebek mellett elmesélte, hogy a Conan, a barbár forgatása közben többször is megharapott egy döglött keselyűt, és minden egyes felvétel után alkoholos szájöblítésre volt szüksége. Schwarzenegger megemlíti azokat a fizikai kihívásokat is, amelyekkel akkoriban megfelelő kaszkadőrök hiányában kellett szembenéznie, többek között azt, hogy egy forgatási baleset következtében negyven öltéssel kellett összevarrni egy sebet a hátán, és fizikailag rendkívül megerőltető mutatványokat kellett végrehajtania.

A legveszélyesebb esetre azonban mégis A hatodik napon forgatása során került sor, amikor kis híján vízbe fulladt, amikor egy medencetető alatt elvesztette a tájékozódását, és kaszkadőr dublőre, Billy Lucas mentette meg.

"Egyszerűnek kellett volna lennie, egy jelenetnek, ahol úszom. De a medencén volt egy fedél. Ugyanott kellett volna kijönnöm, ahol bementem, de megfordultam, és elkezdett elfogyni a levegőm. Nem találtam vissza a kijárathoz, és próbáltam a lehető legnyugodtabb maradni, de tudtam, hogy nincs sok időm. Szerencsére a dublőröm, Billy Lucas észrevette, mi történik, és odajött, hogy megmentsen" - idézte fel az esetet.

akció | misztikus | sci-fi | thriller

A jövőben járunk, ahol a klónozás immár a mindennapok része. Az emberek elhunyt kisállataikat klónozhatják, akik így örökre a családdal maradhatnak. Az emberek klónozását... több»