Eddie Redmayne transzneműként hajt az Oscarra A dán lány előzetesébenA kép forrása: EW.com

Megérkezett az idei díjszezon egyik nagy esélyesének előzetese.

A Focus Features jóvoltából megérkezett A király beszéde Oscar-díjas rendezője, Tom Hooper legújabb filmjének, A dán lány előzetese.

A valós eseményeken alapuló film főszerepében a friss Oscar-díjas Eddie Redmayne-t láthatjuk majd, míg a női főszerepben az Ex Machina sztárja, Alicia Vikander bizonyíthat.

A dán lány a papírforma szerint az egyik legnagyobb Oscar-esélyes, köszönhetően a rendezőnek, a főszereplőknek és az általuk alakított összetett karaktereknek, valamint a film témájának, mely talán sosem volt annyira aktuális, mint napjainkban. Ettől függetlenül az előzetes abszolút magáért beszél, és ha Redmayne ilyen alakítást tud hozni az egész film ideje alatt, mint az alább látható pár perces promóban, joggal lesz ott a legjobb férfi színészek kategóriájának jelöltjei között.

A dán lány a héten kezdődő Velencei Filmfesztiválon debütál, míg a nagyközönség november 27-től láthatja majd limitált számú vásznon.

A film forgatókönyvét Lucinda Coxon szerezte, a mellékszerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard és Matthias Schoenaerts.