Nemsokára érkezik a hazai mozikba is a Sony új tinihorrora, a Slender Man - Az ismeretlen rém - ami már túl van az amerikai nyitóhétvégéjén, és bár nem produkált olyan rettentően rossz számokat, a kritikusok hamar szétkapták, miszerint a film elvérzett a vágóasztalon, így több része és jelenete értelmezhetetlen.

A Slender Man-karakter pár éve tartja rettegésben az amerikai tiniket, mint egy arctalan, hófehér és ismeretlen rém, aki elviszi a gyerekeket, illetve megmagyarázhatatlan tettekre sarkallja őket. Nagy nyilvánosságot 2014-ben kapott a városi legendából rémalakká növő lény, amikor egy tini arra hivatkozott, hogy a Slender Man hatása alatt késelte meg barátnőjét.

Az elmúlt években az alak bebetonozta magát a kiskamaszok online jelenébe – játékok, rajongói oldalak, videók, történetek és még közösségi finanszírozású filmek is keringenek az interneten, nem véletlenül érte sok támadás a stúdiót a film tervének nyilvánosságra hozatalakor, hogy csak meg akarják lovagolni a divatos hullámot. Elképzelhető, hogy ezzel az előélettel a film tényleg nem fog nagyot szakítani, és nem válik olyan kultikussá, mint a címszereplő rém.

Nemrég viszont pár kamasz sütött el egy viccet egy moziban, ahova a film vetítésére érkeztek. A mozi személyzete megkérte őket, hogy várják meg, amíg véget ér az előző film vetítése, ám ők ezt figyelmen kívül hagyták, és az egyikük Slender Mannak öltözve, arctalan, fehér maszkban mászkált a nézőtéren, és bámult rá az emberekre. A nézők közül többen halálra rémültek, a kijárat fele rohantak, és egy nő még a rendőrséget is kihívta.

A mozi személyezete közül többen is nevettek a viccen, így felmerült a gyanú, hogy esetleg ők is benne voltak az átverésben – ami nem igazán vette volna ki jól magát egy olyan országban, ahol gyakoriak a tömeggyilkosságok, terrortámadások és mészárlások. Emiatt például nem is mehettek volna be maszkban a gyerekek a moziba – ezért elképzelhető, hogy elmarasztalják majd a személyzetet.

Komolyabb ügy még nem lett a dologból – a filmnek viszont jól jön egy ilyen, kisebb fajta felhajtás, ami talán több nézőt csábít majd a moziba.