87 éves korában elhunyt Shirley Anne Field, jelentette be családja.

Field legismertebb filmjei közé tartozik az Alfie - Szívtelen szívtipró Sir Michael Caine-nel és a Szombat este, vasárnap reggel Albert Finney-vel. Field kiterjedt televíziós karriert is befutott, olyan népszerű sorozatokban szerepelt, mint Gyilkos sorok vagy a Last of the Summer Wine.

Családja közleményben fejezte ki mély szomorúságát halála miatt, és mint írják, békésen, családja és barátai körében hunyt el. Kiemelték "törhetetlen lelkületét" és figyelemre méltó örökségét, amely több mint öt évtizedet ölelt fel színpadi és filmszerepekben. 

Az 1936-ban a Newham-i Forest Gate-ben született Field az 1950-es években modellként kezdte karrierjét, mielőtt színészi pályára lépett. Az áttörést az 1960-as A komédiás című film hozta meg számára, ahol Laurence Olivier oldalán játszott. Field karrierje során olyan filmekben játszott szerepet, mint a Steve McQueen és Robert Wagner főszereplésével készült A háború szerelmese és a Daniel Day-Lewisszel forgatott Az én szép kis mosodám című romantikus vígjáték.

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ