Elhunyt az Utazás a Föld középpontja felé színésznője, Arlene Dahl

Arlene Dahl, az 1950-es évek elbűvölő színésznője hétfőn hunyt el New Yorkban. 96 éves volt.

A fia, a szintén színész Lorenzo Lamas Facebook-on azt írta: „Édesanyám ma reggel elhunyt New Yorkban. Ő volt az, aki a legpozitívabb hatást gyakorolta az életemre. Emlékszem a nevetésére, az örömére, a méltóságára, mellyel leküzdötte az életének kihívásait. Soha egyetlen rossz szó sem hagyta el a száját senkiről. A megbocsátásra való képességétől időnként szóhoz sem tudtam jutni."

A Minneapolisban született Dahl modellként kezdte a pályafutását, színházi színésznő volt, mielőtt 1946-ban Hollywoodba érkezett. Rövid ideig a Warner Bros.-szal állt szerződésben, majd leszerződött az MGM-hez. Több tucat filmben és tévésorozatban játszott, ezek közül a legismertebb Utazás a Föld középpontja felé volt.

Még aktív színésznőként dolgozott, amikor az 1950-es évek közepén megalapította az Arlene Dahl Enterprises-t, mely fehérneműket és kozmetikumokat forgalmazott, valamint szépségápolási cikkíró lett. Miután felhagyott a színészettel, a reklámiparban dolgozott a Sears-Roebucknál, valamint parfümgyártó céget alapított.

Hatszor ment férjhez, Lex Barker és Fernando Lamas szintén színészek voltak.

A rajongók, a szakma és a barátok mellett férje, Marc Rosen, fia, Lorenzo Lamas, gyermekei, unokái és dédunokái gyászolják.

Nyugodjék békében.