November 11-én elhunyt John Aniston, a veterán színész, akit a nagyközönség leginkább az Ármány és szenvedélyben hosszú ideig játszott Victor Kiriakis szerepéről ismert, a magánéletben pedig a tévés szupersztár Jennifer Aniston édesapjaként. 89 éves volt. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

A Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston egy mai Instagram-posztban azt írta: "Az egyik legszebb ember voltál, akit valaha ismertem. Annyira hálás vagyok, hogy békében - és fájdalom nélkül - szálltál az égbe. Méghozzá 11/11-én! Mindig tökéletes volt az időzítésed. Ez a szám mostantól örökre még nagyobb jelentőséggel bír számomra. Szeretni foglak az idők végezetéig."

Aniston 1933. július 24-én született a görögországi Kréta szigetén, Aniston és családja Amerikába költözött, amikor John kétéves volt. Évekkel később Aniston a Pennsylvaniai Állami Egyetemen szerzett színházművészeti diplomát.

A haditengerészetnél töltött idő után 1962-ben kezdte színészi karrierjét. 1970-től rendszeresen szerepelt szappanoperákban, melyek közül a legismertebb az Ármány és szenvedély volt. Egy alkalommal 2017-ben Daytime Emmy-díjra jelölték a kiemelkedő mellékszereplő drámai sorozatban nyújtott alakításáért.

Aniston június 18-án, a 49. Daytime Creative Arts & Lifestyle Emmy-díjátadón vehette át a Daytime Emmy életműdíját.

További tévészerepei között szerepel a Kojak, a Szívek szállodája és a Star Trek: Voyager is. 

John Anistont a szakma és a rajongók mellett lánya, Jennifer Aniston, fia, Alexander és felesége, Sherry Rooney hagyta hátra.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
John Aniston

John Aniston

szül. 1933. 07. 24. - elhunyt 2022. 11. 11.
Kréta, Görögország
John Anthony Aniston Chaniaban született Kréta szigetén Görögországban 1933. július 24-én Giannis Anastasakis néven. Anyja, Stella Joanne, apja Antonios Anastasakis. Apja angolosította nevét, amikor az USA-ba emigráltak, ekkor John 2 éves volt. Szülei Chesterben nyitottak éttermet. A Pennsylvania State University-n diplomázott, ahol az... több»