Elszólta magát a Trónok harca sztárja, Kit HaringtonA kép forrása: HBO

Vigyázat, a következőben masszív spoilerveszély esete áll fenn.

Trónok harca ötödik évadának záróepizódja rengeteg kérdést vetett fel a rajongók körében, de a legfontosabb ezek közül természetesen a Kit Harington átlal alakított Havas John sorsa volt. Az epizód, mely a karakter megkéselésével ért véget, sokaknál kiverte a biztosítékot, és bár azóta szüntelenül csak arról szóltak a hírek, hogy John valóban meghalt, úgy tűnik, ez mégsem olyan biztos.

Harington legújabb filmje, Az ifjúság végrendelete kapcsán adott interjújában elég egyértelműen fogalmazott.

'Gyakran frusztráltnak érzem magam. Remek dolgokra kellett nemet mondanom, mivel szerződés kötött a Trónok harcához. Szóval a műsor egy afféle kétélű kard számomra: rengeteget köszönhetek neki, de ezzel egyidőben, szinte teljesen lefoglalt. De persze megpróbálok nem sokat gondolni erre. Az azonban fontos, hogy most már tudom, mennyi ideig tart még a szerződésem, addig pedig...' -mondta, mire az újságíró közbevágott. 'Hány évadról van szó pontosan?' Harington elnevette magát, majd így válaszolt. 'Szép próbálkozás. Erről nem beszélhetek. Mondjuk azt, hogy a Trónok harca még egy ideig az életem része lesz, valószínűleg a harmincas éveimet fogom taposni, mire véget ér. Egy dolog azonban biztos: attól a naptól kezdve, hogy véget ért a munkám a Trónok harcával, beletemetkezem a filmes projektekbe.'

Nos, ez azért elég sok dolgot elárul. Harington jelenleg 28 éves, ezek szerint a sorozat végéig számíthatunk rá, egyszersmind arra is enged következtetni, hogy végül csak kihúzzák az alkotók a nyolc évadot. Az persze, hogy milyen formában tér vissza a sorozatba, még kétséges, ugyanis az is elképzelhető, hogy nem támad fel, csak flashbackekben, vagy látomások képében tűnik majd fel. A válaszra valószínűleg egy kicsit még várnunk kell, az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a színészt a közelmúltban Belfastban látták, ahol nem mellesleg a hatodik évad forgatása is zajlik.