Arnold Schwarzenegger a The Graham Norton Show-ban elárulta, hogy egyszer felfogadott egy "akcentuseltávolító" edzőt, hogy megpróbálja végleg eltüntetni osztrák akcentusát.

"Amikor a Terminátorban játszottam, James Cameron azt mondta: "A Terminátor azért működött, és azért lett sikeres, mert Schwarzenegger úgy beszél, mint egy gép" - emlékezett a színész.

"A vicces az volt, hogy mindaz, amit mondtak, a hollywoodi producerek, a rendezők és az összes zseni azt mondta, hogy ez akadálya annak, hogy főszereplő legyek, előnyömre vált" - tette hozzá Schwarzenegger, megjegyezve, hogy a Conan, a barbár és Terminátor - A halálosztó című filmekben nyújtott meghatározó szerepeit épp jellegzetes akcentusa tette olyan meghatározóvá.

"Volt egy angol edzőm, egy színészedzőm, egy beszédedzőm és egy akcentuseltávolító edzőm, aki azóta már elhunyt, de egyébként tőle vissza kellett volna kapnom a pénzemet" - mondta Schwarzenegger, miközben visszatekintett a korai időkre, amikor megpróbált nagyot alkotni a szakmában.

"A lényeg az, hogy dolgoztam rajta. Emlékszem, azt mondta: 'Tudod, mindig azt mondod, hogy "s-ree" ['three', azaz 'három']. Három, T-H-val.' Szóval azt mondta, hogy 'Háromezer-háromszázharminchárom és egyharmad', T-H-val és nem S-sel.".

Amikor Norton gratulált Schwarzeneggernek, hogy osztrák akcentusa nélkül tudja kiejteni a "hármat", a színész viccelődött: "Ötezer év után, igaz?"

Sly VS Schwarzi

A műsorban a Sylvester Stalloneval folytatott rivalizálásáról is elmélkedett. A két színész akciófilmes ikonokká vált, amikor Schwarzenegger a Terminátor, Stallone pedig a Rambo című filmben szerepelt.

"Filmes riválisok voltunk, de a végletekig vittük a versengést - mindkettőnknek a legjobb testtel kellett rendelkeznie, több embert kellett megölnünk a filmjeinkben, és a legnagyobb fegyverekkel kellett rendelkeznünk" - mondta Schwarzenegger - "Ez kicsúszott a kezünkből, és megpróbáltuk kisiklatni egymást."

"Aztán amikor mindketten befektettünk a Planet Hollywoodba, elkezdtünk együtt repülni a világ körül, hogy reklámozzuk, és fantasztikus barátok lettünk" - folytatta az osztrák hős - "Ő egy nagyszerű ember, és most már elválaszthatatlanok vagyunk."