2006-ban került a mozikba a tengerentúlon a Bagolyvédők, amelyben egy csapat tini megpróbált megmenteni egy lebontásra ítélt bagolymenhelyet. Az egy dolog, hogy a film kritikusi szemmel is gyengére sikeredett, az viszont egy másik, hogy ez birtokolja a nem túl dicső „a leggyengébben nyitó, széles körben bemutatott mozi” címét is. Illetve csak birtokolta, ugyanis tizennégy év után letaszították e trónról.

A trónfosztó pedig nem más, mint a múlt hétvégén mozikba került Ritmusszekció. Blake Lively és Jude Law neve alapvetően elég jól cseng a szakmában, külön-külön is számos remek filmet tettek már le az asztalra. Most viszont úgy tűnik, hogy közös thrillerjük a kutyát sem érdekelte sem az óceán másik oldalán, sem az Egyesült Királyságban, de még Indiában sem.

A Ritmusszekció ugyanis minden idők leggyengébb nyitóhétvégéjét produkálta, legalábbis azon filmek között, amelyet széles körben is bemutattak az Egyesült Államokban. Mert bizony a thrillert háromezernél is több mozi vetítette a hétvégén, mégis mindössze 2,8 millió dollárt hozott a konyhára. Összehasonlításképp a fent említett Bagolyvédők is 3,4 millióval nyitott. Azt a filmet 15 millióból dobták össze, így a bukás mértéke sem volt olyan nagy, mint most, ugyanis a Ritmusszekció nagyjából 50 milliójába fájt a készítőknek. Ezt aligha fogja visszahozni, de talán ennek még az ötödét se.

A dolog már csak azért is érdekes, mert az erősnek mondható színészgárda mellett a produceri feladatokat sem akárkik látták el: a filmet a James Bond franchise-ért is felelős Barbara BroccoliMichael Wilson duó hozta össze.

A történet egy nőről szól, aki egy repülőszerencsétlenségben a teljes családját elveszítette. Ettől mély depresszióba és súlyos önpusztításba süllyed, de idővel rájön, hogy a baleset nem véletlenül történt, hanem valaki megszervezte. Ezért nyomozásba kezd. A film Mark Burnell azonos című regényének adaptációja.