Ez a horror épp most gyűrte le az Indiana Jones 5-öt, és nem is kicsit

Az Indiana Jones legújabb része, úgy tűnik, rövid életű kasszasiker volt...

Harrison Ford főszereplésével készült ötödik és egyben utolsó(?) Indy-rész jegyeladásai 56 százalékkal csökkentek a 60 millió dolláros nyitóhétvégéhez képest, folytatva a közel 300 millió dolláros költségvetésű film lassú lejtmenetét. 

A sors tárcsája 31,8 millió dollárt keresett a nemzetközi jegypénztáraknál, így világszerte 247,9 millió dollárra nőtt a jegyeladások száma. Hosszú és kanyargós út áll még a film előtt, hogy kiverekedje magát és legalább nullszaldósra jöjjön ki.

A Disney Indiana Jones és a sors tárcsája című akció-kalandfilmje második hétvégéjén a második helyre esett vissza, 26,5 millió dollárt keresve 4600 észak-amerikai moziban. A Sony horror-thrillerje, az Insidious: A vörös ajtó volt az a "kihívó", amely 32,6 millió dolláros debütálásával felülmúlta a várakozásokat 3188 helyszínen és megelőzte kedvenc kalandor profunkat.

Az ötödik Insidious-film elkészítése mindössze 16 millió dollárba került, így máris nagyot kaszál. Ezzel javítja az elődje, a 2018-as Insidious: Az utolsó kulcs startját, amely 29 millió dollárral nyitott, és 67 millió dollárral zárta mozis pályafutását Amerika szerte, valamint 167 millió dollárral globálisan. Ez egyben a franchise második legjobb debütálása is, a 2013-as Insidious: A gonosz háza mögött.

A vörös ajtó a nemzetközi jegypénztáraknál 31,4 millió dollárt keresett eddig, ami - hogy lássuk, mitől olyan jelentős ez - a világjárvány idején a legnagyobb tengerentúli horrorfilmes nyitást jelentette.

A Sony állítása szerint a film a jelenleg 27 százalékkal előzi meg az Insidious: Az utolsó kulcsot, valamint 58 százalékkal A gonosz halottak felkelése és 30 százalékkal a Sikoly VI., két másik, nemrégiben megjelent horror filmet. Az Insidious ötödik epizódja eddig 64 millió dollárt hozott világszerte.

A Screen Gems, a Stage 6 Films és a Blumhouse gyártotta A vörös ajtót, amelyet a horror franchise befejezéseként jelentettek be, és amelyben visszatérnek az eredeti szereplők, a Lambert család. Patrick Wilson pedig ezúttal rendezőként is debütál. A közönségtől a horror "C+" CinemaScore pontszámot kapott, és 37 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on.

"Körülbelül 16 millió dolláros költséggel és jó külföldi potenciállal ez egy újabb okos, nyereséges Blumhouse-produkció" - nyilatkozta David A. Gross, a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó cég vezetője. 

dráma | horror | misztikus | thriller

A Lambert családot egy könyörtelen átok sújtja, amely olyan borzalmakkal kísérti őket, amelyek elől nem tudnak menekülni. Az átok apáról fiúra száll, és hiába küzdenek... több»