Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
30
Vélemények
35
Képek
1
Videók
Insidious
 
elekm90   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Korrekt horrorfilm, tetszett a misztikussága és hogy volt benne némi újítás, a későbbi részek már sajnos nem ütik meg a szintjét. A végén a másvilágos jelenetek már nem olyan ütősék és kissé bugyuták voltak. Viszont az a jelenet, mikor a férj édesany... több»

 
dailyfilmsan   2018. 12. 19.

Egész jól sikerült ez a horror. Nem az a Jump scare-kel ijesztgetős harmatgyenge film. Volt története és volt benne valami ami miatt drukkoltál a szereplőknek. Izgis volt. James Wan szerintem nagyon jó horrorokat csinál amúgy, és ez sem kivétel ez al... több»


 
hsanya182   2015. 11. 20.

Elég jól építi fel a parázós hangulat egy átlagos család költözködése után. Elég hatásos hangeffektek vannak benne és a film közepéig elég jól működik ez az ijesztgetős bizarr téma. A film története majd kezd laposulni, ahogy egyre többet tudunk kezd... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Jó kis film, remek hang és képi hatásokkal...Nem a legjobb ebben a kategóriában, de azért megragad az emberben, és néha elég ijesztő is!Jó misztikus horror.

 
BoBamburg   2018. 11. 07.

Viszonylag egyszerű de teljesen korrekt film. Képi világa (színek és a kontraszt) nekem nem mindenhol jött be, a történet se túl erős de van egy olyan állandó hangulata és atmoszférája, ami miatt mégis azt tudom mondani, hogy ez egy jó horror. Na meg... több»

 
Márton   2019. 02. 11.

Az új generációs kísértetfilmek alapköve

Úgy gondolom hogy 2010-ben lerakták azokat a bizonyos alapköveket ami szükséges volt ahhoz, megszülessen az új generációs kísértetfilmek egyik alapja, méghozzá az Insidious néven! Jelen filmünk talán legnagyobb érdeme az volt, hogy olyan készítők kez... teljes kritika»

 
SzFa   2017. 09. 19.

Mivel én sok horrort nézek így számomra átlagos, elfelejthető horror film benyomását keltette. Miközben nézzem akkor félelmetes leginkább a hangeffektek miatt. A történet átlagos, de jó. A megvalósítás igazán remek. Ajánlom azért, hogy egyszer nézzék meg.

Rose Byrne
Patrick Wilson
Ty Simpkins
Ty Simpkins
Patrick Wilson
Rose Byrne
Patrick Wilson
Lin Shaye
Rose Byrne
Rose Byrne
Rose Byrne
Patrick Wilson
Rose Byrne
Patrick Wilson
Rose Byrne
Leigh Whannell
Lin Shaye
Rose Byrne
Rose Byrne
Patrick Wilson
Ty Simpkins
Rose Byrne
Patrick Wilson
Patrick Wilson
Lin Shaye
Patrick Wilson
Rose Byrne
Patrick Wilson
Rose Byrne
Patrick Wilson
Rose Byrne

A film összbevétele 97 009 150 dollár volt (imdb.com).

 

A film zenéjét szerző Joseph Bishara egy démon szerepét is eljátszotta.

(dailyfilmsan )
 

Patrick Wilson egy interjúban szóvá tette, hogy a forgatási napok hosszúak voltak és a sok szöveghez nem kaptak elég instrukciókat.

(dailyfilmsan )
 

Az Insidious fő fotózása mindösze csak 3 hetet vett igénybe, helyszíne pedig a Herald Examiner Builging volt.

(dailyfilmsan )
 

Ethan Hawke visszautasította a főszerepet.

(SódóGA)
 

Josh több fotót is végignéz gyermekkori önmagáról, és rájön, hogy képes asztráltestet projektálni. Az egyik képen egy kutya látható, ami a valóságban a rendező kutyája.

(SódóGA)
 

Renai, mikor körbejárja a házat és takarít, beleejt valamit a mosott ruhás kosárba. Ekkor látható a kisfiú szelleme a fal felé fordulva, de ő nem veszi észre, és továbbmegy.

(SódóGA)
 

A maszk, amit Elise felvesz, hogy átjusson az álmok világába, ugyanúgy néz ki, mint amit a Neil Gaiman-féle Sandman képregényben is láthatunk. Bizonyos kultúrákban Sandman az álmok őre.

(SódóGA)
 

Amikor a film címe megjelenik az Insidious - A gonosz háza elején, a DIO betűk kiemelődnek. A "dio" szó latinul istent jelent.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.