Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Insidious: Az utolsó kulcs (2018)

Insidious: The Last Key
Filmadatlap
 
30
Szereplők
31
Vélemények
40
Képek
12
Videók

Galéria (40)

Lin Shaye
Caitlin Gerard
Lin Shaye
Dermot Mulroney
Stefanie Scott
Stefanie Scott
Stefanie Scott
Lin Shaye
Leigh Whannell
Lin Shaye
Stefanie Scott
Stefanie Scott
Steve Coulter
Lin Shaye
Ruben Garfias
Dermot Mulroney
Stefanie Scott
Lin Shaye
Lin Shaye
Lin Shaye
Lin Shaye
Stefanie Scott
Leigh Whannell
Dermot Mulroney
Leigh Whannell
Lin Shaye
Stefanie Scott
Lin Shaye
Lin Shaye
Lin Shaye
Lin Shaye
Lin Shaye
Ava Kolker
Lin Shaye
Kirk Acevedo
Kirk Acevedo
Lin Shaye

Videók (12)

 
Yosihiro   2020. 12. 17.

legújabb vélemény

0
Az utolsó kulcs

Komolyan, ez tényleg az utolsó kulcs volt. Viccet félretéve igazából ez a film sajnos nem sikerült jól. Több volt a forgatókönyvben, mint ami lett. A misztikus filmek közé tudom sorolni, horrornak nem mondanám. Sajnos a megjelenítés és a szereplők játéka lehúzta ezt a filmet. Szerintem kis költségvetésből akartak nagyot húzni, hát, ez nem sikerült. Talán a horror rajongóinak a feledhetetlen pillanatok miatt megér egy hármas vagy akár négyes osztályzatot, de engem mint külső szemlélőt nem tudott ez lekötni. Érdekesnek találtam, pedig ahogy felvezették a filmet, és eljutottak 2010-ig, még csavart is raktak bele, amire nem számítottam, de a végére, azt hiszem, megkegyelmeztek a horrornak, és a jó vette át a szerepet. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés sajnos gyengébb. A szereplőket nem minősíteném úgy, csak annyira, hogy gyenge lett. A hangi, képi effektek néhol jók, néhol pedig azt mondhatom, amatőr munka lett. Így nálam kettő csillagot érdemel ez az alkotás. Igazából nem értem, hiszen ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Egyes jeleneteknél kapunk hangi, zenei aláfestést, máshol nem. Mindkettőnek van egy varázsa ugyan, de sajnos ebben a filmben ezt nem jól alkalmazták. Végül is az egész filmet egy díszlettel megoldották szerintem. Többet vártam a filmtől, így "üres" kézzel távoztam. Egy teljesen közepes, gyenge színvonalat mutat a film, semmi extra, a szereplők nem tudnak olyat hozzátenni, ami miatt többre tudnám értékelni. Üdv, Yosi

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 11.

0

Negyedik a sorban, és kipukkant a lufi. Vérszegény és idegesítően gagyi. Semmi olyan rész nincsen benne, ami bennem félelmet generált volna. A két idióta szellemvadásztól külön is idegrohamot lehet kapni. Egyetlen pozitívumot sem tudok kiemelni. Ja, de mégis, mikor vége lett.

 
HercegPeter   2019. 02. 12.

0

Sosem volt egy szinten például a Démonok között-tel, de ennyire messze sem volt tőle soha. Aláírom, volt benne egy-két jumpscare ami betalált, de ennyi. Ez a sorozat is kifulladt a végére. Ezt is túl sokáig húzták, már az ezt megelőző rész is felesle... több»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

0

Minden egyes résszel egyre kevesebbet nyújt az Insidious franchise. Ez a rész már nem is volt ijesztő. Annyira fájó, hogy a horrorfilmeknél megelégszenek Jump Scarekkel és piti látvány hackekkel. Kifejezetten haragudtam a filmre, mert egyetlen egy d... több»

 
HE7EDIK Nézhetetlen  2018. 01. 11.

0

Nézhetetlen kategória. Az ég világon szinte semmi nem történik a filmben, az idegesítő gyerekvisítást és valami ultragagyi démon hadonászását leszámítva. Sejtettem hogy nem lesz egy nagy eresztés, no de ekkora pofára esésre azért nem számítottam. Aki igényes horrort akar látni, messziről kerülje!

 
Diesel   2018. 02. 14.

0

Hát rettentően nagy csalódás volt ez a rész. A korábbi részek mérföldekkel jobbak voltak. Nem vagyok ezeknek a filmeknek nagy rajongója, de azért mindig megnéztem. A trailer alapján jónak tűnt. Sajnos ez tipikusan olyan film aminek elég a trailerét m... több»

 
alexxx   2018. 01. 05.

0

Hát elég gyenge kezdés ez 2018-ra a horrorok terén. Nagyon nem jött be, hiányzik belőle a széria korábbi ereje, megijedni nem tudtam, ellenben halálra untam magam. Simán kihagyható.

A film összbevétele 144 575 300 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 97 803 028 forintot termelt. A hazai mozik összesen 84 093 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet Kaliforniában forgatták, de a cselekménye Új-Mexikóban játszódik. Az Új-Mexikóban használt járműveknek csak az autó hátulján lehet a rendszámtáblája, elöl soha.

(Yosihiro)
 

A film előzeteseiben szereplő szellemek, démonok kimaradtak a végleges változatból.

(Yosihiro)
 

Kezdetben 2017 őszére időzítették a film bemutatóját, ám végül a Boldog halálnapot! című film miatt 2018 januárjára tolódott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése 10 millió dollár volt.

(Bob)
 

A filmbéli démont Javier Botet alakítja, aki eddig olyan filmek démonkaraktereit vállalta, mint a Mama, a Démonok között 2 vagy a Rec-ben!

(respect the movies)
 
Az Insidious – Az utolsó kulcs alkotói lazán megtehették volna, hogy lealibizik a filmet, hiszen a franchise neve magától is bevonzza a nézőket, de jó látni, hogy haknizás helyett tényleg mélyebbre akartak ásni. több»
 
Az Insidious: Az utolsó kulcs egy átlagos horror, amin az Insidious filmek élvezetes elmei megfáradtan köszönnek vissza. A történet valamennyire kárpótol, mert a sorozatba teljes egészében beleillik, de ez kevés ahhoz, hogy egy jó Insidious film legyen. Még akkor is, ha a visszatérő szereplőket a megszokott színészek alakítják, akik hozzák a tőlük megszokottat. több»
 
Az Insidious: Last Key visszatalált az első két rész hangulatához, és bár lassabb a történet, de a rémisztő atmoszféra kárpótol mindenért. több»