Az Insidious: A vörös ajtó egy 2023-as amerikai természetfeletti horrorfilm, amely Patrick Wilson - aki az Insidious-franchise főszereplője - rendezői debütálása. A film a mai naptól (január 26.) már streamingen is elérhető!

A film az Insidious: A gonosz háza (2013) közvetlen folytatása, és az Insidious-franchise ötödik része. Az Insidious: Az utolsó kulcs 2018-as megjelenése után a Blumhouse úgy döntött, hogy a sorozat jövőbeli filmjeinek lehetőségeit, köztük a Sinister-sorozattal való crossovert választja, így indult A vörös ajtó megvalósításának története.

2020 októberében a stúdió bejelentette, hogy Wilson rendezi és játssza a főszerepet az új filmben, a forgatókönyvet pedig Teems írja a Whannell-lel közösen írt történet alapján. 

A film végül 2023. július 7-én került az Egyesült Államokban a mozikba és igen vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól. A 16 millió dolláros költségvetés azonban megtérült, mert világszerte több mint 189 millió dolláros bevételt hozott, ezzel a sorozat legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

Az 51. Saturn-díjátadón a legjobb horrorfilm kategóriában jelölték.

A film most végre nézhető már otthonról is! Az HBO Max oldalán találhatod, aminek az ikonjára kattintva a mafabos filmadatlapon - ha van előfizetésed - már nézheted is!

dráma | horror | misztikus | thriller

A Lambert családot egy könyörtelen átok sújtja, amely olyan borzalmakkal kísérti őket, amelyek elől nem tudnak menekülni. Az átok apáról fiúra száll, és hiába küzdenek... több»