Zack Snyder Lázadó hold/Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke című filmje az év végén érkezik a Netflixre!

A film ötlete egy Snyder által rendezett Star Wars-film ötletként indult. Snyder akkoriban éppen Az acélember utómunkálatain dolgozott, amikor saját Star Wars-ötletét elvitte a Lucasfilmhez.

A Rebel Moon végül egy önálló űropera lett, amely egy, a galaxis peremén lévő békés kolónián élő fiatal nőt követ. A nő azt a feladatot kapja, hogy találjon olyan harcosokat, akik képesek elhárítani a despotikus Balisarius régens közelgő invázióját. A szereposztásban olyan nevek tűnnek fel, mint például Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Jena Malone vagy Michiel Huisman.

A Rebel Moon eredetileg egyetlen egészestés filmnek íródott, de a Netflix hezitált, miután Snyder egy 172 oldalas vázlatot szállított nekik (egy ekkora vázlat egy körülbelül három órás filmet jelent). A rendező és a stúdió ezután megegyezett, hogy a projektet két filmre osztják, az első film 2023 decemberében érkezik.

Snyder azt is elmondta a Vanity Fairnek az év elején, hogy mindkét film két vágást fog kapni. Az egyik vágás olyan lesz, amit "bárki élvezhet és megnézhet", a másik pedig explicitebb és szigorúan felnőtteknek szóló.

"Azt hiszem, a rajongóimnak és azoknak, akik készen állnak arra, hogy mélyebbre merüljenek, ez szórakoztató lesz." - tette hozzá Snyder, utalva a keményebb vágásra.

A rendező az Empire magazinnak adott új interjújában elmondta: "Egy Star Wars film" volt az "eredeti koncepcióm" a Rebel Moonra. Ez gyakorlatilag A hét szamuráj az űrben. Tudtam, hogy George számára sokszor egy-egy Kurosawa-film volt a kiindulási pont."

"Ekkoriban zajlott a Lucasfilm eladása a Disney-nek" - folytatta Snyder - "Ott volt ez az időablak, ahol, azt érzi az ember: hm, ki tudja, mi minden lehetséges? Szóval azt mondtam: 'Nem akarom egyik karakteredet sem. Nem akarok semmit sem csinálni egyetlen ismert karakterrel sem, csak a saját dolgaimat akarom csinálni.' És eredetileg azt is hozzátettem, hogy "R kategóriás kell legyen! Ez végül majdnem nem jött össze."

Mivel itt voltak ezek a még nem létező karakterek és egy potenciálisan korhatáros sztori, Snyder tisztában volt vele, hogy saját Star Wars-projektjét nem lesz könnyű eladni.

"Őszintén szólva tudtam, hogy nagy kérés" - mondta Snyder - "És minél mélyebben belemerültem, rájöttem, hogy valószínűleg sosem lesz az, amit akartam."

A Rebel Moon december 22-én debütál a Netflixen.