Bát Natalie Portman számos ikonikus szerepben feltűnt már karrierje során, a legtöbben talán mégis a Star Wars előzménytrilógiájából ismerik őt mint Padme Amidala hercegnő.

A karakter szinte teljesen egybeforrt a színésznő nevével, legutóbb pedig a Saturday Night Live című műsor egyik jelenetének kedvéért bújt ismét a Padme bőrébe, arról azonban ritkábban esik szó, hogy Portman miért is nem büszkélkedett mindeddig gyermekeinek azzal, hogy bizony ő maga is szerepel minden idők egyik legnagyobb sikerű filmes sorozatában.

Portman a Yahoo!-nak adott interjúban mesélt ennek okairól, és persze előre le kell szögeznünk, hogy szó sincs valójában arról, hogy az eredettrilógia kevésbé nyerte el a Star Wars rajongó tetszését.

“Nagyszerű érzés valaminek a részese, amit a gyerekek ennyire nagyra tartanak, de talán egy kicsit furcsa is lehet számukra, hogy másvalakinek is lássanak az édesanyjuknál. A fiam látta az új trilógiát, amelyben nem szerepelek, a lányom talán még túl kicsi ehhez. Nagyon izgatott vagyok, hogy vajon sikerül-e lenyűgöznöm őket” - mesélte a színésznő.