56 Hellboy  (2019)

Ron Perlmant, bár több tucatnyi filmben láthattuk már az elmúlt négy évtizedben, a legtöbben Pokolfajzat karakterével azonosítják. Nem is csoda, mivel a 2004-es első film és a 2008-as folytatása, a Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg is amolyan kult státuszba emelkedett mostanra. Valószínűleg éppen ez vezetett oda, hogy a tavaly mozikba került Hellboy reboot kínosan nagyot hasalt a kritikusok és a pénztárak előtt is.

Pedig akár még jól is elsülhetett volna a dolog, ha a film készítői meg tudják győzni Ron Perlmant a folytatásról. De nem tudták, és ennek piszok egyszerű oka volt, amit a színész most el is árult.

Perlman az első két filmben még a rendező legenda, Guillermo del Toro dirigálása mellett kelthette életre a pokolból érkezett hős karakterét. Csakhogy az első két film hiába lett a rajongók kedvence, a kritikusoktól már vegyes fogadtatásban részesült. Ami viszont még nagyobb gond, hogy a kasszáknál sem teljesített túl fényesen.

Guillermo del Toro talán ezért is döntött úgy, hogy az eredeti elképzelésekkel szemben mégsem fejezi be a trilógiát, kiszállt a teljes Hellboy franchise-ból. És miatta döntött úgy Perlman is, hogy nem folytatja. Az új film készítői ugyan felajánlották neki a szerepet, de a színész csak és kizárólag akkor vállalta volna azt el, ha újra del Toróval dolgozhatott volna, ám erre nem volt esély.

Így került a szerepbe David Harbour, aki azonban nem lopta be magát a rajongók szívébe, akik minden bizonnyal egy életre összekötötték Pokolfajzatot és Ron Perlmant.