Az MCU legújabb filmje, a Marvelek bevételi adatainak immáron véglegesek: ez volt az eddigi legalacsonyabb nézettségű szuperhősös sztori a Marvel Studios életében.

Négy hétnyi vetítés után a képregényfilm hanyatló tendenciát mutat Észak-Amerikában 80 millió dolláros, globálisan pedig 197 millió dolláros bevétellel.  A mozi kapcsán általában lehet számítani arra, hogy az ünnepi szezon lendít majd a nézettségen, azonban úgy tűnik, hogy a Marvelek esetében a Disney erre nem számít. A Disney vasárnap kiadott sajtóközleményében arról ír, hogy “Mivel a Marvelek nézettségi adatai egyre lejjebb esnek, ezért nem adunk ki több közleményt arról, hogy milyen bevételi számokat produkál a sorozat.”

A filmet egyelőre nem veszik le a vetítési listákról, a 220 millió dollárnál is magasabb költségvetésből készült filmet még év végéig meg lehet nézni a mozikban.

A Disney közleménye pusztán arra utal, hogy a film olyan alacsony bevételeket produkál, hogy nincs értelme további adatok közlésének. A hétvégén a film 11. helyre esett vissza a kasszasiker listákon mindössze 2,4 millió dolláros bevételt hozva a negyedik hétvégéjén.

A Marvelek 2021. november 10-én debütált 46 millió dolláros jegy bevétellel az Egyesült Államokban, ezzel a Marvel Moziverzum legrosszabb bemutatóját produkálva, a franchise ritka sikertelenségét a rajtvonalon. A helyzet ennél csak borúsabb lett. A második hétvégén a jegyeladások 78%-kal zuhantak, és bebetonozták egy újabb szégyenletes rekordot: a sorozat legnagyobb második hétvégi zuhanását. Most, ahogy a film közelít a mozis vetítése végéhez közelít, a egyértelmű, hogy nem fogja túlszárnyalni az 2008-as A hihetetlen Hulk $264 milliós bevételét, ami korábban a legkevesebb bevételt hozó alkotásnak számított a franchise-ban.

A Nia DaCosta rendezésében készült film cselekménye spandex ruhában pózoló hősöket állít a középpontba, a - Brie Larson, Captain Marvel, Teyonah Parris, Monica Rambeau, és Iman Vellani, Ms. Marvel szerepében - akiket az univerzum megmentésével bíztak meg a gonosz erőkkel szemben. A film kritikái vegyesek voltak, de a valóságos bukást inkább a szuperhős filmek iránti egyre nagyobb érdektelenség okozza.

58 Marvelek  (2023)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»