Ezt nehéz elsőre elképzelni – élőszereplős Thomas, a gőzmozdony mozi készül

Sokak gyerekkorának meghatározó élménye volt a Thomas, a gőzmozdony sorozat, amelyről talán kevesen tudják, de mind a mai napig fut és kap új epizódokat. A filmek elkészítésében számos érdekes technológiát alkalmaztak az évtizedek során, de többnyire rádióvezérlésű modellekkel dolgoztak. Ha emberi vagy állati karaktereket kellett mozgatni, az stop motion technológiával oldották meg. A franchise olyannyira sajátos képi világgal rendelkezik, hogy nem kicsit nehéz elképzelni, de készül az élőszereplős Thomas, a gőzmozdony mozi.

Egyelőre nem sokat tudni a projektről, csak néhány részlet ismert. A Mattel játékgyártó filmes részlege, a Mattel Films a 2Dux stúdióval közösen készíti majd el a filmet, amelyben az élőszereplős felvételeket keverik majd az animációkkal. A rendezői széket az a Marc Forster foglalja el, aki korábban olyan filmeket tett le az asztalra, mint az Én, Pán Péter, a Felforgatókönyv vagy a Z világháború. A forgatókönyvet az Alyssa Hill Jesse Wigutow páros írja.

A Mattel ezzel a projekttel próbál meg a nagy riválisnak számító LEGO és Hasbro nyomába eredni, mivel filmes vonalon mindkettő alaposan elhúzott tőlük. A LEGO a Warnerrel közösen több filmet is letett már az asztalra, míg a Hasbro a Paramounttal között hat Transformers filmre szóló szerződést anno. A Mattel most olyan brandjeiből próbál meg mozit faragni, mint a Barbie, a Hot Wheels vagy a Masters of the Universe. És persze a Thomas, a gőzmozdony.