35 Macskák  (2019)

Néhány hónapja szabályosan sokkolta a mozirajongókat a Macskákelőzetese. Sokaknak már előzetesen is számos fenntartása volt a filmmel kapcsolatban, ám a nem sokkal a premier előtt megjelent második trailer több reménnyel is kecsegtetett.

A szereposztást elnézve a Macskák akár garantáltan bombasiker is lehetne, hiszen olyan nevek kaptak helyet, mint Judi DenchIan McKellenIdris ElbaTaylor Swift vagy épp Rebel Wilson, ám úgy tűnik, mindez mégsem dúcolta alá eléggé a produkciót.

A Variety magazin értesülései szerint ugyanis a Macskák szerény 6,5 millió dolláros bevétellel nyitott az elmúlt hétvégén, amely nem feltétlenül kell, hogy tükrözze a film színvonalát, sokkalta inkább arról lehet szó, hogy a valami csakugyan az első előzetessel ment félre, így keserűbb első benyomásokat sajnos nem sikerült megváltoztatniuk a készítőknek.

Minthogy Tom Hooper filmje teljesen CGI központ, a már említett előzetes igencsak gyenge, már-már kínos látványvilágot ígért, és bár az Universal stúdió ígéretet is tettek arra, hogy garantáltan felturbózzák majd a továbbiakban a képkockákat, nagyon úgy néz ki, mind ez kevésnek bizonyult.

A Rotten Tomatoes portálon mindössze 18 százalékos értékelést tudhat magáénak a film, bár a nézők szemmel láthatóan pozitívabban értékeltek, a Macskák mindenesetre néhány napon belül, azaz december 26-án megérkezik a hazai mozikba is, mi pedig mutatjuk is az előzetesét, persze nem azt, amely alig öt hónappal korábban sokakat eltántorított attól, hogy megnézze a filmet.