Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
30
Képek
4
Videók
Macskák
 
tjunior Nézhetetlen  2020. 05. 17.

legújabb vélemény

Sokakban felmerülhetett a filmet, de már a trailert is látva, hogyan képzelhették ezt komolyan? Feltételezem Tom Hooper és thinktankja fejéből pattant ki, jó lesz balettozó CGI macskaemberek koncepció. Aztán jöhetett a klasszikus véleménybuborék, wow, fantasztikus, micsoda ötlet. Tegyük decembere a bemutatót, az Akadémia múmiái imádják a műfajt, a Macskák meg a műfaj kb legismertebbje, nem lehet gond... Azért ott lettem volna amikor az első trailer fogadtatásával szembesülve kidurrant a buborék. Musical helyett valami groteszk szörnyfilmet forgattak ahol a szörnyek énekelnek. Van még egy érdekes dolog. Mert a filmnek objektíven nézve vannak érdemei. Díszlet, smink, Angelica Houston énekhangja. Csak ez a profizmust és mesterségbeli tudást egy teljesen rossz koncepció mentén vonultatták fel. Kicsit sarkított példa, de egy tolvajnál pozitívum, hogy szorgalmas tolvaj? Most belelehetne menni olyanokba, hogy karakterek, történet, de hát ezek az alapanyagban sem voltak, így emiatt bántani a filmet nem igazán korrekt. Az viszont tény, hogy a Macskák katasztrófának gigantikus és emlékezetes. Ezt az egyet mindenképp meg kell adni neki.

 
Shelby07   2020. 03. 28.

a nap véleménye

Színházi előadást a színházba, avagy miért filmen nyávognak a macskák

Kovács Gellért szavaival élve ez a film "catasztrófa" volt. Maga az elgondolás, hogy a színházi élményt filmen keresztül szeretnék eljuttatni az embereknek, egy igen szép gondolat volt. Hiszen nem mindenkinek van pénze színházba jutni, így viszont valamelyest színházasabb élményt élhettek volna át a nézők, főleg moziban nézve. A Macskák egyébként is egy klasszikus előadás, gyerekkorom nagy kedvence. Viszont tisztelettel és teljes kiábrándultsággal kérdem, hogy EZ MI A FRANC? Borzalmas, egyenesen nézhetetlen borzadály. Miért kellett a CGI technikát egy egyszerű jelmezes filmhez felhasználni? Indokolatlan és teljességgel felesleges volt. Nem tudom, mit is gondolt a rendező, amikor úgy döntött,... több»


 
kozse48   2020. 01. 28.

Fanyalgóknek nem ajánlott

Tökéletes zene, tökéletes táncok, tökéletes maszkok. Azok a szerintem felesleges fanyalgások ,hogy juj, túlzott digitalizálás, azoknak ajánlom a Marvel, meg egyéb filmeket, ahol teljes a digitalizáltság, nincs egy természetes arc, mozdulat. Itt ez egy filmszerű, szükséges, jól bevált eszköz. Vájtfülűek persze sikoltoznak ,hogy juj a színházi előadás, az az igazi. Akkor menjen és nézze meg ott. Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
Timon   2020. 01. 13.

Ezzel egy nagyon erős hármas: a látvány nem volt rossz.Az elejét kedveltem a legjobban,a közepe felé már valamelyest leült,de a vége ezt kissé kárpótolta. A zenei része sem volt rossz,csak egy idő után már nem volt olyan jó hatású. A koreográfiára nincs panasz.Néhányszor megnézhető. 10/6,5

 
Gwen_mot   2019. 12. 29.

Őszintén szólva nem csodálkoznék, ha a film nagyon hamar ugyanarra sorsra jut majd, mint a Hellboy. Fogalmam sincs, ki tudja majd ezt felvállalni, mikor érezhetően mind a rendező, mind a színészek hatalmas energiát öltek abba, hogy jó filmet tegyenek le az asztalra, és mintha nem is egy kész terméket kapnék, hanem valami olyasmit, amit végül nem fejeztek be.

 
Remélem, nagyon sok pénzt kaptak ezért a színészek, mert egy ilyen szégyenfoltot nem tűntet el egy hétköznapi cicamosdás. több»
 
Macskák kritika több»
 
Macskák kritika több»

A film összbevétele 41 746 610 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 52 585 104 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 784 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A legendás Andrew Lloyd Webber több új dalt is írt a történetbe a filmadaptáció kedvéért.

(hp)
 

A Macskák színpadi változata a negyedik leghosszabb ideig játszott musical volt a Broadway történetében, és a hatodik a Londoni West End-en.

(hp)
 

Ez az első olyan Macskák feldolgozás, melyben Vén Szórakaténusz karakterét egy színésznő, Judi Dench alakítja.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.