2020.03.28 14:53 Shelby07 Olvasottság: 197x
7

Színházi előadást a színházba, avagy miért filmen nyávognak a macskák

Kovács Gellért szavaival élve ez a film "catasztrófa" volt. Maga az elgondolás, hogy a színházi élményt filmen keresztül szeretnék eljuttatni az embereknek, egy igen szép gondolat volt. Hiszen nem mindenkinek van pénze színházba jutni, így viszont valamelyest színházasabb élményt élhettek volna át a nézők, főleg moziban nézve. A Macskák egyébként is egy klasszikus előadás, gyerekkorom nagy kedvence. Viszont tisztelettel és teljes kiábrándultsággal kérdem, hogy EZ MI A FRANC?

Borzalmas, egyenesen nézhetetlen borzadály. Miért kellett a CGI technikát egy egyszerű jelmezes filmhez felhasználni? Indokolatlan és teljességgel felesleges volt. Nem tudom, mit is gondolt a rendező, amikor úgy döntött, hogy egy fantasztikus filmből készít egy nézhetetlen, hátborzongató valamit. A Macskák musical zenéje fantasztikus, nem lehet nem szeretni, mert egyszerűen az ember fülébe fészkeli magát a dallam, és egész nap ott fog motoszkálni. Kétségtelen, hogy az mestermű, de az nem ennek a filmnek az érdeme, hanem T. S. Elioté, aki megalkotta a színpadi előadást. Neki hatalmas taps és elismerés.

Színházi előadást a színházba, avagy miért filmen nyávognak a macskák

De nézzük is, hogy mit ad és mit vesz el tőlünk ez a film! Ad sok bosszúságot a borzalmas, számítógéppel szétmaszkírozott macska alakokért; fejfájást, dühöt, szánalmat. És mit vesz el? A Macskák musical élményét, a színház élményét, és csaknem két órát az életünkből, amit már soha nem fogunk visszakapni.

Kár, hogy olyan sok jó színész vállalta ezt a vállalhatatlan szerepet. Most már biztos vagyok benne, hogy ők is fogják a fejüket, hogy hogyan lehettek ennyire buták, hogy aláírták a szerződést. Kevés ilyen pocsék filmet csináltak valamiből, ami egyébként fenomenálisan jó. Nagyon kár érte. A természetes mozdulatok elenyésznek a számítógéppel megtervezett mozdulatok között. Igazából a színészek csak az arcukat és a hangjukat adták hozzá, semmi mást nem igazi. Ez lenne a jövő? Olyan filmek, amikhez már szinte nem is kell élő ember? Ilyenek lesznek a jövőben a filmek? Mert ha igen, én biztosan nem kérek belőle.

Bevallom őszintén, hogy rossz volt nézni, szenvedtem, és néha-néha bele is tekertem, mert annyira nem bírtam tovább a képernyőt nézni. Legszívesebben 5 perc után kikapcsoltam volna. Azóta is próbálom elfelejteni az élményt. Próbálkozásnak is borzalmas volt, kár volt beleölni az energiát.

Ha most olvasgatod a hozzászólásokat és a kritikákat, hogy el tudd dönteni, hogy megnézd-e vagy sem, én azt ajánlom, hogy kerüld minél messzebbről, mert kritikán aluli film. Egy Zs-kategóriás film is jobb ennél, mert azon legalább lehet nevetni, hogy milyen gagyi, de ezen látszott, hogy a készítő komolyan elhitte, hogy ez működni fog és az emberek imádni fogják. Hatalmas tévedés. Ezen nemhogy nevetni nem lehet, de az ember legszívesebben sírna. Ha jót akarsz magadnak, KERÜLD el olyan messzire, amilyen messzire csak tudod!

35 Macskák  (2019)

családi | dráma | fantasy | musical | vígjáték

Andrew Lloyd Webber musicalének és T. S Eliot verseinek meghökkentő adaptációja az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde, Nyomorultak, A dán lány) rendezésében készült. A... több»

7