Már a hazai mozikba az Örökség rendezőjének (Ari Aster) filmje, melynek kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnod az új horror kapcsán. 

Ami a Fehér éjszakák történetét illeti, Dani (Florence Pugh) és Christian (Jack Reynor) egy fiatal amerikai pár, akik a szakítás szélén állnak. Egy családi tragédia azonban összetartja a fiatalokat, a gyászoló Dani pedig csatlakozik Christianhoz és barátaihoz, hogy együtt vegyenek részt egy varázslatosnak ígérkező fesztiválon egy elhagyatott svéd faluban. Azonban a gondatlannak ígérkező kikapcsolódás a végtelen napsütés földjén baljós fordulatot vesz, amikor a helyiek meghívják őket egy ünnepségre.

A film pazar kritikai fogadtatásban részesült, 276 szemlézett cikket követően jelenleg 82 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

A produkciót Ari Aster írta és rendezte (Fehér éjszakák), míg a főbb szerepeket Will Poulter, Florence Pugh, William Jackson Harper, Jack Reynor, Julia Ragnarsson, Archie Madekewe és Ellora Torchia alakítják.

Íme 8 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Ari Aster rendező olyan filmeket jelölt meg vizuális inspirációként, mint a Fekete nárcisz, a Trudno byt bogom, a Macbeth és az Egy tiszta nő.
  • A rendező az Örökség premierjét követően azonnal bejelentette, hogy újabb horrort forgat.
  • Ari Aster elmondta, hogy eredetileg a Fehér éjszakák lett volna az első horrorja, mivel az Örökséget családi drámának tervezte.
  • A film színésze, Will Poulter egy interjúban elmondta, hogy a Fehér éjszakák véleménye szerint jobb, mint a rendező, Ari Aster előző (nem mellesleg kritikus kedvenc) horrorja, az Örökség.
  • A film mellékszerepeiben brit, svéd és magyar színészeket is láthatunk.
  • William Jackson Harper a film egyetlen amerikai színésze. Bár Jack Reynor Colorádóban született, azonban írként tekint magára.
  • Ari Aster elmondása alapján a Fehér éjszakák után nem készít több horror filmet, ugyanis inkább zsánerfilmes direktorként, semmint horror rendezőként tekint magára.
  • A Fehér éjszakák forgatása 2018. július 30-án kezdődött meg Budapesten, és októberben ért véget.

Hazai premierdátum: 2019.07.18.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: