Tom Hardyról neveztek el egy újonnan felfedezett ausztrál pókfajtát.

A Venomius tomhardyi-ként elkeresztelt állatfajt Giullia de F. Rossi, Pedro de S. Castanheira, Renner L. C. Baptista, Volker W. Framenau kutatók azonosították és adtak közre egy róla szóló cikket az Evolutionary Systematics című folyóirat szeptemberi számában. 

A pókot Ausztrália déli részén sikerült begyűjteni, tudni kell róla, hogy kör alakú, függőleges gömbhálót sző, főként üreges ágakban. Az új fajról tudni kell még, hogy az Araneidae Clerck-féle pókfélék családjába tartoznak, amely a harmadik legnagyobb pókcsalád Ausztráliában.

Az elnevezés egyébként a Hardy által alakított Venommal került kapcsolatba. “Ez a nemzetség-csoportnév a Venom karakter feltűnő fekete foltokkal ellátott fejére utal, amely hasonlít a mi fajunk, pontosabban a hím holotípusának hasára. A Venomius nemzetségcsoportnév neme hímnemű” - olvasható a cikkben.

Természetesen nem Hardy az első sztár, akiről új állatfajt neveztek el, korábban már többek között Freddie Mercury (Cirolana mercuryi rákféle), David Attenborough (Materpiscis attenboroughi hal), Barack Obama (Etheostoma obama hal) sztárok részesültek hasonló megtiszteltetésben.

75 Venom  (2018)

akció | sci-fi | thriller

Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan... több»