Folytatást kap a Donnie Darko?

Richard Kelly újra elővenné kultfilmjét.

2001-ben az író-rendező Richard Kelly bevonult a filmtörténelembe a Donnie Darko című sci-fi thrillerével. Bár a film a kiváló kritikák ellenére nem lett azonnal siker, az évek alatt joggal tett szert kultstátuszra. A premiert követően a mozikban alig-alig voltak kíváncsiak a Jake Gyllenhaal főszereplésével forgatott filmre, azonban a videotékákban való megjelenése után mind a mai napig beszédtéma tárgya a rajongók körében.

2009-ben elkészült a film nem hivatalos folytatása, a S. Darko, melyet csak DVD-forgalmazásra szántak, ehhez azonban Richard Kellynek már semmi köze nem volt. A rendező a HMV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy nyitva vannak a kapuk egy folytatás részére.

"Úgy vélem, hogy egy sokkal nagyobb és lényegesen ambiciózusabb dolog is létrehozható ebben az univerzumban. Hatalmas és költséges tervről van szó, azt hiszem, itt az ideje belevágni. Biztos akarok lenni abban, hogy meglegyen a szükséges pénz, és ne kelljen kompromisszumokat kötni. Egy másik, ugyanebben a világban játszódó történethez források kellenek, úgyhogy először ezt kell rendezni"- mondta.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a rendezőnek, ugyanis filmjei nem bizonyultak túlságosan jövedelmezőnek, a bevételek alig haladták meg az egyes produkciók költségvetését (ha egyáltalán). Így kérdéses, hogy melyik stúdió lesz hajlandó egy komolyabb, akár százmilliós összeggel is támogatni a filmtervet.