Kari Skogland filmrendező rendezi a 2017-es Wind River - Gyilkos nyomon című bűnügyi dráma folytatását.

A Yellowstone alkotója, Taylor Sheridan rendezte az eredeti Wind Rivert, amelyben Jeremy Renner és Elizabeth Olsen játszotta a főszerepet, mint az Amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat nyomkövetője és egy FBI-ügynök, akik egy gyilkosságot próbálnak megoldani egy wyomingi indián rezervátumban.

Egyelőre csak Martin Sensmeier tér vissza a folytatásban. Az első filmben ő alakította a Chip Hanson nevű drogfüggőt, akinek nővére halála szolgált a központi nyomozás katalizátoraként. A további szereplőket később jelentik be. A hivatalos logline szerint: a "Wind River: The Next Chapter" (A következő fejezet) a Wind River rezervátumban elszabadult a terror, mivel egy rituális gyilkosságsorozat megoldatlan marad. Az FBI bevonja Chip Hansont, az Egyesült Államok Hal és Vadászatának újdonsült nyomkövetőjét, aki kétségbeesett és veszélyes harcba keveredik a hatóságok, egy önbíráskodó és az általa otthonnak nevezett rezervátum között.

A forgatás a tervek szerint 2023 januárjában kezdődik. A forgatókönyvet Patrick Massett és John Zinman írta, akik már dolgoztak együtt a Lara Croft: Tomb Raider című filmen.

Az eredeti Wind River premierje 2017-ben a Sundance Filmfesztiválon volt, és pozitív kritikákat kapott. A filmet eredetileg a Weinstein Company támogatta, de miután a Harvey Weinstein elleni szexuális visszaélési vádak nyomán a cég összeomlott, a Lionsgate szerezte meg a jogokat. Amikor végül a mozikba került, a film szerény sikert aratott: 11 millió dolláros költségvetéséből 45 millió dollárt hozott.

Skogland jelenleg a Kleopátra című történelmi eposz rendezője lesz, melynek főszerepét Gal Gadot alakítja.

Sensmeier korábban szerepelt Sheridan Yellowstone című filmjeiben, valamint az HBO Westworld című sorozatában. 

dráma | krimi | misztikus | thriller

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság... több»