61 Gemini Man  (2019)

Bár a mozikban Ang Lee Budapesten forgatott filmje, a Gemini Man, melynek hazai premierjén maga a rendező és Will Smith is tiszteletét tette. Az országos bemutató kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a filmről!

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

A film rendezői székét Ang Lee foglalhatta el (Pi élete, Túl a barátságon), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Will Smith, Clive Owen, Mary Elizabeth Winstead, Björn Freiberg, Benedict Wong, Douglas Hodge és Ralph Brown. A forgatókönyvet Andrew Niccol, David Benioff, Christopher Wilkinson, Stephen J. Rivele, Billy Ray és Darren Lemke szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A filmet már a 90-es évek második felében elkezdte fejleszteni a Disney, azonban, mivel a számítógépes effektek akkor még messze nem voltak olyan fejlettek, mint manapság, a projektet végül elkaszálta a stúdió.
  • Ang Lee az előző filmjéhez hasonlóan (Billy Lynn hosszú, félidei sétája) Gemini Mant is extra magas, 120 képkocka/másodperces sebességgel forgatta, ezúttal azonban már 3D-re optimalizálva, ARRI Alexa kamerákkal.
  • A film forgatása 2018. február 27-én kezdődött meg Glennville-ben, Geogriában, majd Cartagenában, Colombia államban folytatodótt. Ezt követően érkezett a stáb Budapestre, ahol tovább folytatták a munkát.
  • A Gemini Man forgatása jelentős részben Budapesten zajlott. A stáb egyebek mellett a Széchenyi Gyógyfürdőben is forgatott.
  • A Gemini Man női főszerepére Mary Elizabeth Winstead és Tatiana Maslany is esélyes volt, az alkotók azonban végül előbbi mellett döntöttek.
  • A film főszerepe kapcsán olyan sztárok nevei is felmerültek, mint Harrison Ford, Chris O'Donnell, Mel Gibson, Jon Voight, Nicolas Cage, Clint Eastwood és Sean Connery.
  • A film egyes jeleneteit Budapesten forgatták.
  • A film főszereplője Will Smith, aki saját maga CGI segítségével megfiatalított másával csap össze.
  • A film 1997 óta készülőben van, ez idő alatt számos rendezőt elfogyasztott már.

Hazai premierdátum: 2019.10.10.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: