56 Hellboy  (2019)

Vannak filmek, amik már azelőtt bukásra vannak ítélve, hogy a forgatások egyáltalán elkezdődnének. A 2019-es Hellboy pontosan ilyen film volt – állítja a címszereplőt alakító David Harbour. Szerinte ugyanis az eredeti két mozi rajongói már azelőtt leírták a rebootot, hogy látták volna.

Guillermo del Toro, a horrorfilmek egyik koronázatlan királya 2004-ben elkészítette minden idők egyik legjobb képregényfilmjét, a Pokolfajzatot. A címszereplőt akkor Ron Perlman alakította. A film szép sikert ért el, így négy évvel később, 2008-ban jöhetett is a folytatás, a Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg. A rendező és a főszereplő is maradt, a film is hasonlóan jól sikerült, mint elődje. A rajongók joggal várhatták tehát, hogy trilógiává bővül és méltó befejezést kap a megkezdett sztori. De nem így lett.

A Lionsgate stúdió ugyanis inkább rebootolta a franchise-t, és egy teljesen új történetet kezdett felépíteni. A rendezői széket a többnyire sorozatokon dolgozó Neil Marshall kapta meg, míg Pokolfajzatot ezúttal David Harbour alakította. A film – nem feltétlenül kettejük miatt – hatalmas bukás lett.

A forgatás nagyjából 50 millió dollárt emésztett fel, ehhez képest a 12 milliós nyitóhétvége után már sejteni lehetett, hogy veszteséggel zár majd a projekt. Végül világszerte 47 millió dollárt hozott a konyhára, vagyis még az előállítási költségét sem sikerült fedeznie.

David Harbour a napokban egy interjú során megpróbált magyarázatot találni a bukás okára. Ő az eredeti két mozi rajongóit hibáztatja, miszerint azok már azelőtt halálra ítélték a projektet, hogy a forgatások egyáltalán elkezdődtek volna. Ennek oka pedig az, hogy a Guillermo del Toro által készített két film nagyszerű lett, és a rajongók nem akarták, hogy rebootolják azt. Egy egyszerű folytatásnak sokkal jobban örültek volna talán még akkor is, ha a készítőket lecserélik. Ehelyett viszont egy rebootot kaptak, amire nem voltak kíváncsiak. Az már más kérdés, hogy a rajongók mellett a kritikusok is csúnyán lehúzták a filmet, szóval nem biztos, hogy csak a rajongók a hibásak…