Gyászhír: Elhunyt A Guldenburgok öröksége színésznője, Christiane Hörbiger

85 éves korában elhunyt Christiane Hörbiger színésznő.

Halálának hírét fia közölte a nyilvánossággal. Christiane Hörbiger közel hét évtizedet felölelő pályafutása során több mint 120 produkcióban szerepelt.

A színésznő korábban megjelent Weiße Clown című önéletrajzi kötetében őszintén írt arról, hogy noha tehetős családba született, a gyerekkora nem volt nehézségektől mentes, hiszen a második világháború idején folyamatosan menekülniük kellett.

Szülei kérésére cukrásznak tanult, 1955-ben viszont a színészi pályát választotta. Első alakítása az ugyanebben az évben megjelent Der Major und die Stiere című filmben látható. Filmes karrierje mellett színházi színészként is hatalmas elismerésnek örvendett, első színpadi szerepét 1959-ben kapta a Bölcs Náthán című darabban.

A nagy áttörés viszont egészen a nyolcvanas évekig váratott magára, ekkor kapta meg ugyanis Christine von Guldenburg szerepét A Guldenburgok öröksége című sorozatban. További ismert szerepeit a Derrick, az Istók, a Rex felügyelő és Az öreg hölgy látogatása című produkciókban láthatók.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából